Home GÜNCEL Şahintaş: Üretime ve Üretene Destek Türkiye’nin Geleceğine Atılan Adımlardır

Şahintaş: Üretime ve Üretene Destek Türkiye’nin Geleceğine Atılan Adımlardır

- Guncellenme Tarihi: 29 Eylül 2020 15:36
5 min read
Şahintaş: Üretime ve Üretene Destek Türkiye’nin Geleceğine Atılan Adımlardır için yorumlar kapalı
0

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Şahintaş, Yeni Ekonomi Programı’nın Türkiye’nin makro hedeflerine ve pandemi süreciyle ortaya çıkan olağanüstü sorunlarına çözüm niteliği taşıdığını belirterek, “Yeni bir büyüme hamlesinin başarıya ulaşması, reel sektörümüze ve üreticilerimize sunulacak desteklerle mümkündür. Yeni programda destek mekanizmalarının harekete geçirileceğine dair aldığımız işaretler umutlarımızı artırıyor.” dedi.
TÜMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Şahintaş, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinin gelişmiş ekonomilerde ağır tahribatlar oluşturduğunu, Türkiye’nin ise çalışma hayatının tüm aktörlerine sunduğu desteklerle krizin derinleşmesini engellemeyi başardığını söyledi. Bu süreçte özel sektörün de tüm olumsuzluklara rağmen özveriyle çalışarak üretim, istihdam ve ihracata katkı vermeyi sürdürdüğünü belirten İbrahim Şahintaş, “İçinde bulunduğumuz olağanüstü şartların gölgesinde hazırlanan Yeni Ekonomi Programı, mevcut sorunlara çözüm arayışıyla beraber, pandemi sonrası dönemde yüksek büyüme hızı hedefini de içeriyor. Özellikle pandemi sonrasında oluşacak yeni dünya düzeninin zorlukları ile birlikte küresel ekonomide yeni fırsatlar da bizleri bekliyor. “ diye konuştu.
Ayakları yere sağlam basan bir program
Dijital ekonominin ön planda olduğu yeni programda, yatırım, üretim ve istihdam planlarının da gerçekçi bir yaklaşımla ele alındığını vurgulayan Şahintaş, “Üretime ve üretene verilen her destek ülkemizin yarınları için sağlam bir temel oluşturmaktadır. Devletimizin sunacağı destekler ve iş dünyamızın cesaretle gerçekleştireceği girişimler hedeflerimize ulaşmamız noktasında anahtar rol oynayacaktır. Bu noktada yeni dünya düzeninde oluşan ihtiyaçlar için üretilen yeni argümanlar, nitelikli ve katma değerli üretim sayesinde Türkiye’mizin pandemi sonrasında dünya ticaretinde çok daha güçlü bir konuma ulaşacağına inanıyoruz.” dedi.
Enerji yatırımları cari açığa ilaç olacak
TÜMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Şahintaş, Yeni Ekonomi Programı’nda Türkiye’nin istikrarlı büyüme ve tek haneli enflasyonla birlikte cari açığı düşürmek için de güçlü bir irade sergilediğini vurguladı. Türkiye’nin cari açık kaleminde en önemli payın enerji sektöründe olduğuna işaret eden Şahintaş, şunları kaydetti: “Özellikle Karadeniz’deki yeni rezervin keşfi enerji açığımızı önemli ölçüde azaltacaktır. Yine dünyanın önemli trendlerinden olan yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlar ve bu konudaki teşvikler ülkemizin temiz ve güçlü geleceği için atılan önemli adımlardır. Bizler de iş dünyası temsilcileri olarak Türkiye’nin istihdamına, ihracatına ve ekonomisine gereken katkıyı sağlayabilmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bu vesileyle ülkemizi 2023 vizyonuna taşıyacak olan Yeni Ekonomi Programı’nın hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da “21. Yüzyılda Öğretmen Olmak” Konulu Panel Gerçekleştirildi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nin iş birliğinde gerçekleşti…