Home GÜNCEL Yeni Mahallede 28 Araçlık Otoparkın Yapımı Sürüyor

Yeni Mahallede 28 Araçlık Otoparkın Yapımı Sürüyor

- Guncellenme Tarihi: 25 Eylül 2020 15:42
4 min read
Yeni Mahallede 28 Araçlık Otoparkın Yapımı Sürüyor için yorumlar kapalı
0

İnegöl Belediyesi, Yeni Mahallede boş halde duran 1 dönümlük alanı otoparka dönüştürüyor. 28 araçlık otopark ile birlikte ağaçlandırma çalışmalarıyla modern bir görünüme kavuşacak alan, bölgenin çehresini değiştirecek.

Hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, Yeni Mahallede planlarda otopark olarak işli olan ancak boş vaziyette duran 1 dönümlük alanı projelendirdi. Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından oluşturulan konsept projeyle ağaçlandırmasından sert zeminlerine kadar her şeyi ile modern bir görünümü olan 28 araçlık otoparkın oluşturulması için çalışmalara başlandı.

Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki heyetle birlikte çalışmayı yerinde inceledi. Taban, inceleme sırasında bir açıklama da yaparak “Yeni Mahalle Pınar Sokak üzerinde bulunan boş alanda otopark düzenlemesiyle birlikte peyzajıyla beraber güzel bir alanı burada hayata geçirmek için çalışmalarımıza başladık. Gelinen noktayı da yerinde bir inceleyelim istedik. Bildiğiniz gibi otopark alanındaki ihtiyacı hızlı bir şekilde gidermek istiyoruz. Planlarda otopark olarak gözüken her alanı hızlı hızlı hayata geçiriyoruz. Bölgesinde, mahallesinde, içinde otopark olarak rezerv alan yoksa, bunlarla ilgili de yeni planlarımızda nereyi otopark yapabiliriz, hangi bölgede otopark koyarsak bölgeyi rahatlatırız gibi çalışmaları sürdürüyoruz. Çünkü araç sayısı hızla artıyor. Bunları tamamladığımızda ben kısmi olarak rahatlatacağını düşünüyorum şehrimizin otopark ihtiyacını” dedi.

KONSEPT PROJE UYGULANIYOR

Burada sadece bir otopark ihtiyacının giderilmediğine de dikkat çeken Taban, “Artık konsept yapılar haline döndü. İçerisinde ağacı, yeşiliyle daha kullanışlı mekanlar haline dönüştürmüş olacağız. Tretuvarlarıyla etrafını insanlar yürüyüş alanı olarak da kullanabilirler. Yaklaşık 1 dönümlük bir alan burası. Eski halini de biliyoruz buranın. Bittiğinde yeni haliyle de karşılaştıracağız. Biz mekanları güzelleştireceğiz, vatandaşlarımız da buraları güzel güzel kullanıyor ve koruyor olacaklar. Yapılan çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Geleceğin Başkanından İlk Talimat ‘Kentsel Dönüşüm’

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda makamlar çocuklara devredilirken, Bursa Büy…