Home GÜNCEL Başkan Yılmaz’dan ‘kafeler sokağı’nda inceleme

Başkan Yılmaz’dan ‘kafeler sokağı’nda inceleme

- Guncellenme Tarihi: 22 Eylül 2020 14:14
8 min read
Başkan Yılmaz’dan ‘kafeler sokağı’nda inceleme için yorumlar kapalı
0

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ, ‘KAFELER SOKAĞI’ OLARAK BİLİNEN AKDEMİR VE DEREBAŞI SOKAKLARDA GERÇEKLEŞTİRİLEN CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ.
-BAŞKAN OKTAY YILMAZ: “SOKAKTAKİ İŞLETMELERİN YAPILAŞMASININ BÖLGEDE YAYA ULAŞIMINDA ZORLUKLAR YAŞATMASI NOKTASINDA HEMŞEHRİLERİMİZDEN GELEN UYARILARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK TALEPLER DOĞRULTUSUNDA BÖLGEYE NEFES ALDIRACAK BİR DÜZENLEME YAPMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİK.”
-BAŞKAN YILMAZ: “ÇALIŞMALARIMIZIN TAMAMLANMASININ ARDINDAN HEM YAYA ULAŞIMINDA AKSAMA YAŞANMAYACAK HEM DE HEMŞEHRİLERİMİZ NEZİH BİR ORTAMDA DİNLENME VE SOSYALLEŞME İMKANI BULACAK.”
Yıldırım Belediyesi tarafından, ‘kafeler sokağı’ olarak bilinen Akdemir ve Derebaşı sokaklarda gerçekleştirilen cephe sağlıklaştırma ve çevre düzenlemesi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Akdemir ve Derebaşı sokaklardaki işletmelerin düzensizliğini ve çevre sakinlerinin tepkisine yol açan olumsuzluklar nedeniyle harekete geçen Yıldırım Belediyesi’nin, bölgenin kent estetiğine uyumlu hale gelmesi ve modern bir görünüm kazanması için başlattığı çalışmalar devam ediyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yaya yolu olarak planlanarak trafiğe kapatılan alanın hem daha işlevsel kullanılarak yaya ulaşımına engel olmayacağı, hem de bölge sakinlerinin memnun kalacağı cephe sağlıklaştırma ve çevre düzenlemesi projesi kapsamında yapılan uygulamalarını yerinde inceledi. Bölgeyi daha modern bir görünüme büründürürken ilçe sakinlerine vakit geçirebilecekleri buluşma noktası oluşturulacak proje çerçevesinde bugüne kadar, sokakları daraltan oturma alanları ve tenteler kaldırılırken, eski bozuk zemin yerine kilitli parke taşı uygulaması gerçekleştirildi. Proje alanında bulunan 19 yapıda mevcut oluk ve yağmur inişi, dış cephe boyası, ahşap kaplamalar gibi yapı elemanları yenilenirken, Akdemir Sokak’ta zemin kat iş yeri cepheleri, cam elyaf takviyeli prekast ile kaplanacak ve iş yerlerinin cephelerindeki çerçeveler sökülerek ahşap çerçeve uygulaması yapılacak. Bina cephelerinde aynı yapıda yeni tabelaların, mafsallı tentelerin, iş yeri önü ahşap platformların yapılacağı yenileme projesi kapsamında bölgede estetik görünüm oluşturmak adına gerekli düzenlemeler de sağlanacak. Yıldırım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaların neticesinde Akdemir ve Derebaşı sokaklar yeni bir çehreye kavuşacak, işletmeler daha nitelikli hizmet verirken, ilçe sakinleri de yürüme alanlarından daha işlevsel bir şekilde faydalanabilecek.
PROJELERİMİZE HEMŞEHRİLERİMİZİN TALEPLERİ YÖN VERİYOR
İlçede şehir estetiğine ve kent kimliğine zarar veren görüntüyü ortadan kaldırmak adına yapılan çalışmalar kapsamında Akdemir ve Derebaşı sokaklarda cephe sağlıklaştırma ve çevre düzenlemesi proje alanında incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Kurtoğlu Mahallesi, ilçemizin ve Bursa’mızın en köklü ve tarihi bölgelerinden biri. İlçe sakinlerimizin ve Bursalı vatandaşlarımızın ‘Kafeler Sokağı’ olarak akıllarında yer eden Akdemir ve Derebaşı Sokakların çehresini değişiyoruz. Yıldırım’da şehir estetiğine ve kent kimliğine zarar veren görüntüyü ortadan kaldırmak adına yaptığımız çalışmalar kapsamında, Akdemir ve Derebaşı sokaklarımızda üstlendiğimiz cephe sağlıklaştırma ve çevre düzenlemesi proje çalışmalarımızda gelinen son nokta hakkında inceleme gerçekleştirdik. Sokaktaki işletmelerin yapılaşmasının bölgede yaya ulaşımında zorluklar yaşatması noktasında hemşehrilerimizden gelen uyarıları göz önünde bulundurarak talepler doğrultusunda bölgeye nefes aldıracak bir düzenleme yapmak için harekete geçtik. Çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından hem yaya ulaşımında aksama yaşanmayacak hem de hemşehrilerimiz nezih bir ortamda dinlenme ve sosyalleşme imkanı bulacak. Yıldırım’a değer katacak, insanlarımızın yaşam kalitesine artı değer sağlayacak projelerimizi ilçemize kazandırmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…