Home EĞİTİM “Kalkımanın temeli eğitimden geçiyor”

“Kalkımanın temeli eğitimden geçiyor”

- Guncellenme Tarihi: 20 Eylül 2020 11:28
5 min read
“Kalkımanın temeli eğitimden geçiyor” için yorumlar kapalı
0

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

BUSİAD Başkanı Türkay, bu yıl pandemi nedeniyle, ağırlıklı olarak ekran karşısında başlayan eğitim-öğretim yılının, bu zor şartlara rağmen başarılı geçmesini umduğunu söyledi. Türkay, mesajında şunları ifade etti:

“Ulusların, uzun vadeli yönetim planları olmalı. Dur kalklar, algı yönetimi, ancak az gelişmiş ülkelerin çözümüdür. Türkiye, ekonomik ve stratejik olarak güçlü bir ülkedir. Alınan kararların, bilimsel bir tabana dayanması gerekir. Yüzyıllardır oluşmuş hafızamızı korumamız ve bunun üzerine daha da fazlasını inşa etmeliyiz.

Yapmamız gereken en temel konu eğitimdir. Kalkınmamızın, katma değerli ürün veya hizmet var etmemizin yegâne yolu, çağımızın geçekleriyle örtüşen bir eğitim sistemi kurmamız ile başlar. Bu bizim olmazsa olmazımızdır. Bilim ile kalkınacaksak, ki bunun tartışması bile yoktur. Önümüzde örnekler çoktur. Geriye değil, ileriye bakarak bir an evvel başlamalıyız. Çünkü geçmişte olan olmuştur, biz ancak geleceği değiştirebiliriz, tabii ki geçmişten doğru dersleri çıkararak.

Eğitim sadece okul düzeyinde değil, aynı zamanda toplumda da, belli bir bilinç düzeyine yükseltilmelidir. Tüketerek değil, üreterek bir hayat bilinci oluşturulmalıdır. Ürettiklerimiz de uluslararası arenada alıcı bulmalıdır. Bu alanda ciddi başarılarımız vardır. Yapmamız gereken bunların sayısını arttırmaktır.”

LİYAKAT…

Eğitimin en önemli çıktısının bilgi ve o bilgiyi üreten yetişmiş insan gücü olduğunu da kaydeden Türkay, burada başarı için liyakatın da önemli bir rolü olduğunu ifade etti. Türkay, “Liyakat konusunda siyasi duruşa ve nepotizme bulaşmadan bir an evvel yol alınmalıdır. Bu konu yabancı yatırımcıyı cesaretlendirecektir. Ülke içinde de çalışanı kamçılayacaktır, motivasyon artacaktır. “Yaparsam, becerirsem, çalışırsam karşılığını alabiliyorum. Eşit bir değerlendirme var” diye düşünen çalışan, liyakatın hakim olduğu bir ortamda, “Çalışsam da çalışmasam da bir” demeyecektir. Ülke kalkınması, ancak tüm bireylerin katkısı ile olur. Bir kısmın katkısı ile ancak kısmen kalkınılır” dedi.

Türkay, yeni normalin eğitiminin de uzaktan eğitim olduğunun farkına vararak, geleceği oluşturacak kuşaklara eşit eğitim fırsatı sağlamak için çaba harcanması gerektiğini de söyledi.

Türkay, gerek sınıflarda, gerekse ekran başında ders başı yapan öğrencilere sağlıklı ve bilgiyle donatılmış bir ders yılı temennisinde bulundu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kestel Belediyesi’nden 2 Milyon 807 Liralık Sosyal Destek

Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su bo…