Home GÜNCEL VEKİL GÖZGEÇ: “ÜRETEN KADINLARIMIZIN HER ZAMAN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”

VEKİL GÖZGEÇ: “ÜRETEN KADINLARIMIZIN HER ZAMAN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”

- Guncellenme Tarihi: 16 Eylül 2020 12:25
4 min read
VEKİL GÖZGEÇ: “ÜRETEN KADINLARIMIZIN HER ZAMAN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ” için yorumlar kapalı
0

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Av. Emine Yavuz Gözgeç, Bursa’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. İlçe ziyaretlerine Mustafakemalpaşa ilçesinde devam eden Milletvekili Gözgeç, Karaoğlan Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Yöresel Gıda Ürünleri Yapım Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Programına, AK Parti Mustafakemalpaşa 7. Olağan Kongresi sonucu yeniden İlçe Başkanı olarak seçilen Murat Hallaçoğlu’nu ziyaret ederek başlayan Vekil Gözgeç, ilçe başkanına tebriklerini ileterek başarılar diledi. Daha sonra İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ı ziyaret ederek hayata geçirilen ve planlanan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.

Programına, Karaoğlan köyünde devam eden Vekil Gözgeç, İŞKUR ve Tarım İl Müdürlüğü koordinesinde faaliyete başlayan Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Yöresel Gıda Ürünleri Yapım Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi. Burada konuşma yapan Vekil Gözgeç; “Bursa’mızda kadın kooperatiflerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Özveriyle çalışan, hayallerinin peşinden giden, kadın kooperatiflerimizin, üreten tüm kadınlarımızın daima yanındayız.” dedi.

Kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü kadınların üstlendiğini ifade eden Gözgeç, “Ülkemiz nüfusunun üçte biri kırsalda yaşıyor ve bunun çoğunluğunu da kadınlarımız oluşturuyor. Bu nedenle bizler kırsal alanda kadının güçlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu güçlendirmenin başında eğitim, sağlık, kamusal hizmetlere ulaşım, tarımsal üretim, girişimcilik, pazarlama ve örgütlenme geliyor. Alın terini berekete çeviren kadınlarımızı gönülden kutluyorum” diyerek, dernek üyesi kadınları tebrik etti, başarılar diledi.

Programının devamında; Mandanın eti, sütü, yoğurdu, kaymağı, peyniri ve doğal olarak hazırlanan yöresel lezzetlerin satışa sunulduğu Karaoğlan Manda Evi’ni ziyaret eden Vekil Gözgeç; “Girişimci kadınlarımız, inşaallah ürünlerini ulusal ve uluslararası alanda tanıtmayı hedefliyor.” dedi.

Kooperatif üretim yeri olarak kullanılmak üzere tadilat yapılması gereken binada kooperatif üyesi kadınlar ile beraber incelemelerde bulunan Milletvekili Gözgeç, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’dan binanın tadilatı için destek sözü aldı.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …