Home GÜNCEL Camilere Osmangazi Desteği

Camilere Osmangazi Desteği

- Guncellenme Tarihi: 14 Eylül 2020 12:11
4 min read
Camilere Osmangazi Desteği için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki camilerin hizmet binası, abdestlik ve çevre düzenlemelerini yaparak vatandaşların hizmetine sunuyor.

Osmangazi Belediyesi, ibadethanelerin eksikliklerinin giderilmesinin yanı sıra, yürüttüğü çevre düzenleme çalışmaları ile de camilerin etraflarını kent estetiğine uygun şekilde güzelleştiriyor. Mahallelerde yoğun yapılaşma arasında sıkışmış camiler, çevre düzenlemeleriyle yeni yaşam alanlarına dönüşüyor. İlçe genelindeki birçok camiye hizmet götüren Osmangazi Belediyesi, Yenibağlar Mahallesi Derya Nur Camii, Hamitler Mahallesi Yeşilyurt Camii, Küplüpınar Mahallesi Hacı Halit Camii ve Sırameşeler Mahallesi Hakkı Camii’nde bir dizi çalışma gerçekleştiriyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçedeki camilere ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda birçok hizmet götürdüklerini belirterek, “İlçemizdeki camileri güzelleştirmek ve ihtiyaçları gidermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birçok camimize, abdestlik ve hizmet binası kazandırırken, çevre düzenlemelerini de yaptık. Camilerimizin çevrelerini açarak yeni sosyal donatı alanları kazandırmış oluyoruz. Aynı zamanda koronavirüse karşı ilçedeki bütün camilerimizi düzenli olarak dezenfekte ediyoruz. İhtiyaçlara göre bu hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, camilerdeki çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Hamitler Mahallesi’ndeki Yeşilyurt Camii’nde gerçekleştirilen çevre düzenleme çalışmaları kapsamında perde duvar korkulukları, abdestlik ve tuvaletlerin bulunduğu bina ile zemin kaplama çalışmaları tamamlandı. Bahçe giriş merdiveni ile kalan eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Yenibağlar Mahallesi Derya Nur Camii’nin hizmet binası inşaatında, bahçe zemin kaplaması, pergola ve binanın ince işçilik çalışmaları devam ediyor. Küplüpınar Mahallesi Hacı Halit Camii’nin de abdestlik, tuvalet, çay ocağı ve Kur’an Kursu binasının inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Sırameşeler Mahallesi Hakkı Camii’nin ise abdestlik ve tuvalet inşaatında, binanın çatı kiremit örtüsü tamamlandı, tuğla örme işlerinde sona gelindi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…