Home GÜNCEL Gemlik Körfezi’nden çıkanlar hayret ettirdi

Gemlik Körfezi’nden çıkanlar hayret ettirdi

- Guncellenme Tarihi: 6 Haziran 2020 16:30
2 min read
Gemlik Körfezi’nden çıkanlar hayret ettirdi için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, iskeleden gerçekleştirdiği dalışta deniz dibinde biriken atıklara dikkat çekti.
Gemlik Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle denizden atık toplama programı gerçekleştirdi. Profesyonel dalgıçlar sabah saatlerinde Gemlik açıklarında beş metre derinlikte gerçekleştirdikleri dalışta bisiklet, sandalye, otomobil tekeri, içecek şişeleri, motor gibi malzemeler çıkardı. Çevredekilerin şaşkın bakışları altında kıyıya çıkarılan atıklar, daha sonra sergilenmek üzere İskele Meydanı’na getirildi.
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, İskele Meydanı’nda profesyonel dalgıçlar eşliğinde beş metreyi aşkın dalış gerçekleştirdi. İskele açıklarında deniz zemininde atıkları inceleyen Başkan Sertaslan ve dalgıçlar, burada da çeşitli malzemeleri su üzerine çıkardılar. Yaklaşık üç saat süren dalışlar sonunda dev atıkların yanı sıra beş çuval çöp de iskele meydanına getirildi.
Dalışın ardından sergilenen atıkların önüne gelen Başkan Sertaslan, Başkan Yardmıcısı Serintürk, meclis üyeleri ve dalgıçlar, “yaşanabilir bir dünya için çevreni koru, geleceğini koru” yazılı pankartın önünde poz verdiler. Dalış sırasında nadir deniz kabuğu türüne rastladıklarını belirten Başkan Sertaslan, “Her şeye rağmen körfez kendini temizlemeye ve yenilemeye çalışıyor. Bu bizler için umut verici. Çevreyi temiz tutmak için üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…