Home GÜNCEL İNŞAATÇIYA KIYAK TÜRKYILMAZ’A SORUŞTURMA GETİRDİ..!

İNŞAATÇIYA KIYAK TÜRKYILMAZ’A SORUŞTURMA GETİRDİ..!

- Guncellenme Tarihi: 4 Mayıs 2020 01:48
8 min read
İNŞAATÇIYA KIYAK TÜRKYILMAZ’A SORUŞTURMA GETİRDİ..! için yorumlar kapalı
0

Çok alıştık değil mi Hayri Türkyılmaz’ın saçma, gereksiz, hırçın, yandaş uygulamalarına… Ama Mudanyalılar alışamadı, alışmasınlar da…

Mustafa Bozbey’den sonra en çok inşaatçısever belediye başkanı anketinden başarı ile çıkar Türkyılmaz… Yaptığı kıyaklar bitmek bilmiyor. Ama bu kez yaptığı kıyak İçişleri BaKanlığının incelemesine geldi dayandı, yakında kapısını çalacaklar.

Hadi inşaatçıyı kayırdın diyelim, ama o binanın yanıbaşındaki bina sahibi kişinin suçu ne, o evin kullanılmaz hale gelmesine kadar yanlışları görmezden gelmek ne?

Sadece o mu İmar ve şehircilik Müdür vekili Hacer Özkan, Ak Parti Meclis ve aynı zamanda encümen üyesi Kadir Kahraman ve Kazım Onaş da olayın içindeler…Sahi nedir bu Kadir Kahraman, al gülüm ver gülüm mantığı ile senin bu meclis üyeliğin nereye kadar gidecek? Cennet Cankılıç bir, Murat Ünal iki ve Sen Kadir Kahraman üçüncü en iyi AKP’li sizlersiniz şu Bursa’da..!

Anlatalım konuyu…

Türkyılmaz’ın inşaatçı bir firmaya yaptığı bahse konu kıyak yan bina sahibinin neredeyse evinin başına yıkılmasına sebep oluyordu.

Bundan 3 yıl önce Güzelyalı Eğitim Mahallesinde bitişik nizam yapılaşma olan alanda bir binanın yıkımı ve harfiyat alınması kurallarına uymayan yüklenici Koparan Hurdacılık Limited Şirketinin gerekli önlemlere uymadan ve ruhsat almadan işe başlar. Hal böyle olunca yani hurdacı abimiz hafriyat işine de kalkışınca yan binanın temeli ciddi zarar görür, temelinde boşalmaya sebep olur. Üzerine yan bina boşaltılır ve 3 yıldır boş durmaktadır.

Olayın kilometre taşları şöyle;

Klasik görev olarak Mudanya Belediyesi imar ve Şehircilik Müdürlüğü yüklenici firmaya binanın yıkımı esnasında yan binanın temelinin açığa çıkarılmayacak şekilde hafriyat alınması ve can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda yazı yazıyor.

Yan binanın korunması için kuyu perde, mini-fore kazıklı perde veya fore kazıklı perde gibi önlemlerin birinin projelendirilerek yerinde uygulanması konusundaki şerhe rağmen yüklenici ne önlem ne ruhsat almaya gerek duymadan yıkıma başlıyor. Ve olan oluyor tabii, yan bina temeli zarar görüp, bina kullanılmaz hale geliyor.

Yapı denetim firması yanlış imalat yapıldığına dair tutanak düzenliyor ve inşaat mühürleniyor.

Mührün kaldırılması konusu Encümen’e gelince İmar ve Şehircilik Müdürlüğü “Bilirkişi Raporunda iksa projesinin yapı müellifinin, yapı denetim firmasının imzalarının olmadığı, inşaat mühendisleri odası tarafından onaylanmamış olduğu, ve yine statik tadilat ruhsatının henüz alınmamış olduğu yönünde olumsuz görüş bildiriyor. Fakat Türkyılmaz, Kadir Kahraman, Memur üyeler Kazım Onaş ve Hacer Özkan encümende olumlu imza veriyor ve mühür kalkıyor. Aynı dönem bağımsızlardan encümen üyesi olan meclis üyesi Mustafa Ay hocayı kutlamak gerek, doğru adım atmış.

Güzel iş..! Müteahhit firma bu süreçte ne yan binada ikamet eden kişiler için, ne kendi inşaatında çalışan işçiler için, ne caddede devam eden yaşam ve insanlar için önlem almadığı gibi Belediye de buna göz yumuyor. Yapı halen ruhsat eki projesine aykırı ama insanlar içine girmiş oturuyor. Hayri bey hala göz yumuyor.

Sonunda İçişlerine yapılan müracaat netice veriyor, bahse konu 4 kişi hakkında soruşturma açılmasına izin veriyor, elbette barış ve kardeşliğin başkentinin belediye başkanı kardeşlik elini uzatacak ve soruşturmaya “Aman ben ettim, siz etmeyin kardeşim” diyerek itiraz edecek. Artık Kadir Kahraman’ı mı araya koyar bilemeyiz.

Şimdi asıl soru şu: Bu müteahhit firmaya neden bu ayrıcalık gösterildi, neden o mühür kaldırıldı, karşılığında ne alındı? Kim ne aldı, açıklasın..! Encümen üyeleri o dönem 5 kişiden oluşuyordu, bir belediye başkanı, 2 meclis üyesi ve 2 memur.

Bağımsızlardan Mustafa Ay ile AK Parti grubundan Kadir Kahraman Encümendeydi. Memurları geçiniz efendim, bu sorunun muhatabı Mustafa Ay onay vermediğine göre iki kişi: biri Hayri Türkyılmaz, diğeri Kadir Kahraman!

Haydi alalım cevabını..!

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çekirge Devlet Hastanesi ve Kök Hücre Meselesi…

Çekirge Devlet Hastanesinde kök hücre tedavisi yapıldığını biliyor muydunuz? Bilen biliyor…