Home GÜNCEL YILDIRIM’DA TRAFİK DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR

YILDIRIM’DA TRAFİK DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR

- Guncellenme Tarihi: 17 Nisan 2020 13:48
5 min read
YILDIRIM’DA TRAFİK DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR için yorumlar kapalı
0

ANKARA CADDESİ VE YAKIN ÇEVRE YOLU’NUN TRAFİK YÜKÜNÜ AZALTACAK 35 METRELİK YOL İÇİN İLK ADIM ATILDI.
YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ: “TOPLAM BİN 37 METRE OLACAK YOLUN 700 METRELİK İLK ETABINDA 14 BİNA YIKILACAK.”
BAŞKAN YILMAZ: “BU PROJE İLE HEM ŞEHRİMİZ HEM İNSANLARIMIZ KAZANACAK. BİR TARAFTAN YENİ BİR ULAŞIM AKSIMIZ OLACAK DİĞER TARAFTAN DA HEMŞEHRİLERİMİZ, MODERN VE GÜVENLİ KONUTLARA SAHİP OLACAK.”
Yıldırım Belediyesi, Ankara Caddesi ve Yakın Çevre Yolu’ndaki trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak Mevlana 35 Metrelik Yolu’nun açılması için ilk adımı attı.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ilçenin ulaşım yoğunluğunu önemli ölçüde rahatlatacak Mevlana 35 Metrelik Yolun açılması için ilk kazmayı vurdu. Yunus Emre Bulvarı’nı Özdilek Caddesi’ne bağlayacak yolun 700 metrelik ilk etabının açılması için başlatılan çalışmalar kapsamında yıkılması ön görülen 14 binadan 13’ünün hak sahibi ile uzlaşmaya varıldı, bir hak sahibi ile ise görüşmeler devam ediyor.
DÜĞÜM ÇÖZÜLECEK
Birçok şehrin olduğu gibi Bursa’nın da öncelikli çözüm bekleyen konularından birisinin ulaşım olduğuna işaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Mevcut yollarımız, artan nüfus ve bunun beraberinde trafik yoğunluğuna cevap vermekte zorlanıyor. Bunu çözmek adına yeni yatay ve dikey arterlerin açılması gerekiyor. Bu anlamda, ‘Bismillah’ diyerek startını verdiğimiz yol, trafik yoğunluğunun azalmasına önemli katkı sağlayacak. Osmangazi ve Yıldırım’ı birbirine bağlayan Yunus Emre Bulvarı, hem Yakın Çevre Yolu’na hem de Ankara Caddesi’ne bir alternatif teşkil ediyor. Ancak bu yol Yunus Emre Spor Kompleksimizin önünde son buluyor. Araçlar buradan Yakın Çevre Yolu’na veya Ankara Caddesi’ne yönelmek zorunda kalıyor. Bu da zaten yoğun bir trafik akışı olan bu yollarımızdaki yoğunluğu daha da arttırıyordu. Bu yolun açılması bu yoğunluğu önemli ölçüde azaltacak” dedi.
HERKES KAZANACAK
Yeni yolun ilk etabında 14 binanın yıkılacağını da aktaran Başkan Yılmaz, “Toplam bin 37 metrelik yolun 700 metrelik etabında hak sahiplerinin tamamına yakını ile uzlaşma sağladık. Sadece bir hak sahibi ile görüşmelerimiz devam ediyor ve bu da kısa süre içeresinde tamamlanacak. Bu projenin diğer bir önemli boyutu ise burada herkes kazanacak. Burada hak sahipleri ile görüşerek onların evlerine karşılık yine bir ev veriyoruz. Bugüne kadar 36 hak sahibine Mevlana Hüma Hatun Evleri’nden 32 daire verdik. Bir taraftan Yıldırım yeni bir ulaşım aksına kavuşurken, diğer taraftan da buradaki sağlıksız ve plansız konutlarda ikamet eden vatandaşlarımız, modern ve güvenli evlere sahip olacak. Dolayısı ile hem ilçemiz kazanacak hem de hemşehrilerimiz kazanacak” ifadelerini kullandı.

 

DCIM100MEDIADJI_0181.JPG
DCIM100MEDIADJI_0203.JPG

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…