Home EKONOMİ BTSO NEFES ALDIRACAK…

BTSO NEFES ALDIRACAK…

- Guncellenme Tarihi: 23 Mart 2020 16:43
10 min read
BTSO NEFES ALDIRACAK… için yorumlar kapalı
0

Tüm dünya insanlarının konuştuğu tek konu birden bire Coronavirüs oldu. Mutasyona uğra(tıl)mış gözle görünmeyen minik bir virüs yetişkin herkese Allah’ın varlığını, ne kadar biçare, küçük ve güçsüz olduğumuzu hatırlattı. Keşke bu hatırlatmaya gerek kalmadan insanoğlu had bilseydi. Dünyanın dengesiyle bu kadar oynamasaydı.

Sonuçta insanız… İşin özü yemek, içmek, ısınmak, barınmak zorundayız. Devam eden hayatlar için kaçınılmaz gerekliliklerimiz var. Kimisi için konu sadece aileden ibaretken, sanayici çalışanlarının, odalar üyelerinin, devlet de hepsinin geleceği konusunda kaygılanmak ve önlem almak zorunda.

Devletin aldığı önlemler şu an çalışamayan, ücretsiz izne gönderilen birçok orta ve düşük gelirli halk için çok yeterli görülmedi. Özellikle temizlik ve gıda maddelerinde en azından vergilerde bir iyileştirme, ayrıca elektrik ve doğalgazda da fatura öteleme beklentisi özelleştirme yapılmış kurumlarda da kabul görmeli…

Öte yandan Türkiye’nin en güçlü teşebbüslerinden olan BTSO’da olağanüstü toplantılarla Bursa’nın sac ayaklarından sanayiyi ve sanayicileri ayakta tutma çabasına girdi. Oluşturdukları acil eylem planını Twitter sayfasından duyuran Başkan İbrahim Burkay sanayicilere Nefes Kredisi müjdesini verdi. Ayrıca tüm üyelerin görüş ve önerilerini en etkin şekilde takip edebilmek adına sektör temsilcilerinden oluşan kriz yönetim ekibi kuruldu ve odanın web sitesinde “BTSO YANINIZDA” paneli oluşturuldu.

Herkesin eve kapanmak zorunluluğu olduğu günlerde BTSO bu konuya da duyarlılık gösterdi ve 0533 1454613 numaralı Üye Whatsapp iletişim hattını da devreye soktu.

Üyeler ihtiyaç halinde odaya gitmeden Faaliyet Belgesini, İngilizce Faaliyet Belgesini ve İhale Durum Belgesini Nisan sonuna kadar btso.org.tr adresinden ücretsiz olarak alabilecekler.

Nefes Kredisinin içeriği henüz bilinmiyor, BTSO bu konuda yakında bir açıklama yapacak.
İbrahim Burkay ve ekibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomik önlem paketinden önce üyelerden gelen görüş ve önerileri rapor haline getirerek hükumete ve TOBB’a iletti. Şimdi bu pakete ilaveten de üyeler için, Bursa için ne yapılması gerektiği konusunda kafa yoruyorlar. Şimdi birlik zamanı ve bu birliği oluşturmak için kim elini taşın altına koyuyorsa takdiri o toplar.

MUDANYA’DA SİYASET DURMUYOR…

Belki de son 6 yılın en çok konuşulan, en çok eleştirilen, en başarısız görülen, buna rağmen seçimlerde Ak Parti’nin adayı ve Mudanya’nın kendine özgü kişilere endeksli siyaset anlayışı yüzünden tekrar seçilen Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’dır.

Uzun yıllardır mecliste gerçek anlamda muhalefet görmeyen Hayri Türkyılmaz yeni dönemle birlikte karşısında Bülent Erden’i buldu ki bence bu ne MHP’nin ne de Ak Partinin beklediği bir durum değildi.

Bülent Erden’in Mudanya için tek başına muhalefeti, haklı eleştirileri, çağrıları CHP’liler tarafından bile övgüyle karşılanıyor.

Erden birkaç gündür YAZIK başlığı altında sıralı paylaşımlar yaparak Türkyılmaz’ı yerden yere vuruyor.
YAZIK 1 Başlığında Kapalı Pazar yeri var. Biliyorsunuz Türkyılmaz pazarcılarla girdiği saçmasapan sürtüşme neticesinde yeni bir Pazar alanı yapacağını vaat ederek kapalı pazarı kapatmış ve hem halkı hem de pazarcıları sokakta çadır tiyatrosu pazarlıcılığına mahkum etmişti. Erden bu konuda tepki ve ısrarını sürdürüyor.
YAZIK 2 Başlığında ise Türkyılmaz’ın 2014 seçim vaatlerinden olan CEM EVİ konusunu işledi Erden… 6 yıldır tek bir adım atmadı Türkyılmaz bu konuda, Erden yaptığı çağrıda Cem Evi konusunu MHP Grubunun destekleyeceğini özellikle belirtti.

YAZIK 3 Başlığında Erden, Mudanya’nın yılan hikayesine dönen Yıldıztepe Projesini sordu. Projenin kapsamını, kat sayısını, sosyal ve ticari alanlarının tanımını, otopark alanını ve kapasitesini (ki bunlarla ilgili hiçbir bilgi paylaşmıyor Türkyılmaz) sordu. 12 milyon 600 bin liraya ihale edilen etabın kapsamını, başka kaç etap olduğunu, kapsamlarını ve maliyetlerini, CHP Meclis üyeleri ile aldığı kredinin faizli maliyetini ve ödeme takvimini sordu. Trafiğin durumu, projesinin belediye personeline çizdirilmesi, Mudanya’ya sağlayacağı ekonomik katkı gibi daha birçok soru yöneltti. Hiç beklemeyin Bülent Bey, Türkyılmaz bu sorulara cevap vermeyecek, aksine bildiğini okumaya devam edecek.

Ama bir öneri yaptı ki Erden, Türkyılmaz istemeye istemeye de olsa bu konuyu gündeme almaya ve gereğini yapmaya mecbur kaldı.

Büyükşehir Belediyesinin belediye ve iştiraklerine ait mülklerden virüs sebebiyle kira almaması gündeme gelince Bülent Erden Mudanya Belediyesine “Siz de kira almayın” çağrısı yaptı. Mudanya’da 100 bin liranın üzerinde kira tutarı olan kafe kiracıları var. Zaten kafelerin kapanması gündem gereği yasal zorunluluk haline gelince Mudanya Belediyesi de elini taşın altına koymak zorunda kaldı. Bülent Erden gerçekten evlerinden atılan insanlar, yaşlılar, esnaf, çoluk çocuk demeden tüm Mudanyalıların yanında durmaya devam ediyor. İyi insan olabilmek aslında hiç zor değil, ama kavgacı ve ali kıran baş kesen üslubuyla dikkat çeken Hayri Türkyılmaz yanında Erden’in iyiliği öne çıkıyor. Allah Türkyılmaz’a da bu özelliği ihsan etsin ne diyelim…

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çekirge Devlet Hastanesi ve Kök Hücre Meselesi…

Çekirge Devlet Hastanesinde kök hücre tedavisi yapıldığını biliyor muydunuz? Bilen biliyor…