Home GÜNCEL Anneler ‘diyetisyenlik’ yolunda

Anneler ‘diyetisyenlik’ yolunda

- Guncellenme Tarihi: 9 Şubat 2020 15:26
5 min read
Anneler ‘diyetisyenlik’ yolunda için yorumlar kapalı
0

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Diyetisyen Anneler Eğitim Projesi kapsamında kurs alan anneleri ziyaret etti. 5 ay süreyle planlanan programın 2 aylık kısmının tamamlandığını ve verilen eğitimlerde annelerin ‘herhangi bir gıdanın vücuda zarar vermeden nasıl tüketileceğiyle ilgili’ bilgilendirildiğini söyleyen Başkan Aktaş, “Bugüne kadar yaklaşık 1000’e yakın anne, programımızdan faydalandı” dedi.

Başkan Alinur Aktaş, Diyetisyen Anneler Eğitim Projesi kapsamında BUSMEK Yavuz Selim Sosyal Yaşam Merkezi’nde ders gören anneleri ziyaret etti. Başkan Aktaş’a ziyaretinde, eşi Sevinç Aktaş da eşlik etti.

Hedef: Sağlıklı nesiller
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, geleceğin teminatı olan çocukların anneler tarafından sağlıklı yetiştirilmesini sağlamak için Aralık ayında başladıkları projede 2 aylık süreci geride bıraktıklarını ifade etti. Projede firmalar, STK’lar ve eğitim kurumları ile işbirliği yaptıklarını vurgulayan Başkan Aktaş, “Bu süreçte, yaklaşık 1000 anneye eğitim verdik. Gün içinde tükettiğimiz ürünlerin ne kadarı sağlıklı ya da bu gıdaları ne kadar tüketirsek sağlık açısından yararlıdır? Doğru pişirilmeyen ürünler sağlığımızı tehdit mi ediyor? Hangi gıda ürünü en doğru şekliyle nasıl pişirilir? Her ürün istediğimiz oranda tüketilmeli midir? Tüketilecek ürünlerin vücudumuza sağladığı fayda ve zararları ne kadar biliyoruz? Ne kadar yememize nasıl karar vermeliyiz? Ürünlerin arka yüzlerinde bulunan enerji tablolarını nasıl incelemeliyiz? Eğitim programlarımızda bu tür, yediğimiz gıdalardan en iyi şekilde nasıl faydalanabileceğimiz konusunda temel bilgilere yer veriyoruz” diye konuştu.

Kapanış, Mayıs ayında
Başkan Alinur Aktaş, kurumsal firmalara yönelik gerçekleştirilen projeye ilginin büyük olduğunu söyledi. 5 aylık planlama sonunda, eğitim alan ve yaşadıkları deneyimleri kamuoyu ile paylaşacak annelerle birlikte bir kapanış programı planladıklarını belirten Başkan Aktaş, “Mayıs ayının kadınlarımız için yeri ayrı. O nedenle projemizin kapanış tarihini bu şekilde planladık. Gelişmelere dair haberleri, sosyal medya hesaplarımız ve internet sitemiz üzerinden paylaşacağız. Böylece, eğitim verdiklerimiz haricinde tüm bayanlarımızın projeden faydalanması sağlanacak. İnanıyoruz ki Diyetisyen Anneler Eğitim Projesi, sağlıklı beslenme konusunda halkımıza uzun yıllar fayda sağlayacak” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. …