Home GÜNCEL BURSA VALİSİ YAKUP CANBOLAT’IN 3 ARALIK DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ MESAJI

BURSA VALİSİ YAKUP CANBOLAT’IN 3 ARALIK DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ MESAJI

- Guncellenme Tarihi: 3 Aralık 2019 17:48
3 min read
BURSA VALİSİ YAKUP CANBOLAT’IN 3 ARALIK DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ MESAJI için yorumlar kapalı
0

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, toplumun ve toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık arttırmayı amaçlayan anlamlı bir gündür.

Engelli bireylerin yaşadığı sorunlar, yalnızca onların ve ailelerinin değil aynı zamanda toplumsal yönleriyle hepimizi çok yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur.

Asıl engelin kalplerde olan sevgisizlik ve merhametsizlik olduğu aşikârdır. Öncelikle bakış açımızı değiştirerek empati yeteneğimizi arttırarak engelli bireylerin yaşamlarında etkin bir birey olarak yer alabileceklerini, özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına hatta siyasete kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görmekteyiz ve bu başarılara tanık olmaktan, büyük mutluluk duymaktayız.

Bu anlamda devletimizin temel hedefi; engellilerimizin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımın sağlanmasına yönelik olarak; eğitim, sağlık, istihdam, kültür, sanat ve ulaşılabilirlik gibi temel sorun alanlarında, engellilerin ayrımcılığa maruz kalmadan fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen kişiler haline getirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, devletimizin sunduğu bütün imkânlarla yanlarında olduğumuzu ifade ediyor, kendilerine saygı ve muhabbetlerimi sunuyor, esenlikler diliyorum.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…