Home GÜNCEL BOZBEY’DEN ERDEM’E BÜYÜK KUMPAS

BOZBEY’DEN ERDEM’E BÜYÜK KUMPAS

- Guncellenme Tarihi: 21 Kasım 2019 10:04
6 min read
BOZBEY’DEN ERDEM’E BÜYÜK KUMPAS için yorumlar kapalı
0

Bütün Bursa’nın FOX TV sabah haberlerinde öğrendiği, Bozbey’in gaflet ve delalet içerisinde, muhtemel ki canlı yayının verdiği heyecanla dile getirdiği NİLVAK’ın aslında Nilüfer Belediyesi’nin değil de aile vakfı olduğu konusu uzun süre gündemdeydi. 2000 yılında kurulan NİLVAK, Bursa Açık Otopazarı ve birçok okulu bünyesinde bulunduruyordu. Açık Oto Pazarının zamanında NİLVAK’a tahsis edilirken muhalif partili meclis üyelerinin hiçbir itirazda bulunmadan kabul etmeleri, bunu hangi akla hizmet ederek yaptıkları hala merak konusu… Aynı vakfa ait 5 okulun şuanda Bozbey tarafından 170 milyon lira bedelle özel bir iştirake satıldığı iddia ediliyor.
YÜZ YETMİŞ MİLYON LİRA..! Yazması kolay sayması pek bir zor olsa gerek!
Bozbey, bu okullları hepinizin malumu ki kendi parasıyla değil, vakfın Nilüfer Belediyesine ait olduğuna inandırılan bağışçıların parasıyla yaptı. Kıssadan hisse Nilüfer Bozbey’i bir kez daha zengin etti.
Şimdi ise iddialar inanılır gibi değil…
Turgay Erdem göreve geldikten itibaren belediyede Bozbey ekibini lağvetmiş, Bozbey gölge başkan olarak yönetebileceğini sandığı Erdem’den aradığını bulamamıştı. Zira Erdem ilk günden itibaren bağımsız bir yönetim anlayışını tercih etti.
Bunu müteakip Bozbey’in hiç de doğal olmayan reaksiyonla, güç zehirlenmesi ve mevki kaybının acısıyla düğmeye bastığı konuşuluyor.
Vahim iddianın konusu şöyle; CHP’nin Nilüfer Belediyesi’ndeki 8-10 kişi olduğu söylenen meclis üyeleri Bozbey ile ortak harekette anlaşarak Turgay Erdem’e operasyon çekmeye hazırlanıyor. İçinde Adil Kayaoğlu, Yalçın Işıkyıldız ve Zafer Yıldız’ın da bulunduğu bu topluluk bir Whatsapp grubu oluşturarak harekete geçti. Başta Bozbey olmak üzere bu ekip özellikle imar ile ilgili konularda belediye çalışanlarına baskı yaparak hukuksal suç ve açık oluşturmaya çalışıyor. Hatta Bozbey’in bu atraksiyonlar için sıkça belediyeye gittiği dillendiriliyor.
Ama işin ilginç yanı operasyon yapılamadan deşifre oldu. Bu operasyonun esas amacı Erdem’i koltuğundan indirip Bozbey’in yönetebileceği bir ismi başkanlık koltuğuna oturtmaktı. Özellikle Adil Kayaoğlu’nun adının bu grup içinde öne çıktığı konuşuluyor. Ve dahi bahse konu grup Ak Partili ve İYİ Partili bazı meclis üyelerini de yanlarına çekerek hedefe ulaşmayı planlıyorlardı.
Operasyon aynı zamanda CHP il yönetimini de hedefleyen bir kumpas olarak da değerlendiriliyor. İl başkanı Hüseyin Akkuş’un konuya dair nasıl bir açıklama yapacağı merak edilirken, Nilüfer’de yapılan delege seçimlerinde Bozbey’in desteklediği tüm listelerin kaybettiğini, CHP’nin içinde Bozbey’e karşı realite kazanmış bir tepki olduğunu da söylemeden geçmeyelim.
Bozbey elbette bir taraftan Ankara’da kendini unutturmama derdinde. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu’nun Bursa’yı yakından takip ettiğini vurgulamış… Acaba Kılıçdaroğlu kendisine bazı milletvekillerinin kumpası ile ilgili bilgi verdiklerini de söyleyip ” Sen ne yapmaya çalışıyorsun? Git yedi değil onyedi sülalene yetecek servetini ye, CHP’den uzak dur!” da dedi mi..?
Vallahi meraktayız 🙂

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…