Home GÜNCEL Bursa’daki lüks plazada rezalet: “İşçi kıyafetiyle buraya giremezler”

Bursa’daki lüks plazada rezalet: “İşçi kıyafetiyle buraya giremezler”

- Guncellenme Tarihi: 20 Temmuz 2019 13:15
7 min read
Bursa’daki lüks plazada rezalet: “İşçi kıyafetiyle buraya giremezler” için yorumlar kapalı
0

Crown Plaza, Efe Tower Plaza gibi otel ve iş yerlerini bünyesinde bulunduran Öztimur İnşaat, son dönemde uyguladığı insan ayrımcılığı ile gündeme geldi. Efe Tower Plaza’nın içinde bulunan Burcum Ev Yemekleri Lokantası’na gelen Burulaş işçilerinin işçi kıyafetleriyle plazaya giriş yapmalarını engellemeye çalışan Öztimur İnşaat, işçileri herkesin kullandığı normal asansör yerine yük asansörüne bindirerek herkesin tepkisine yol açtı. Bununla kalmayıp Burcum Ev Yemekleri Lokantası sahibi Burcu Eda Erpolat’a bu durumla ilgili ihtarname çeken inşaat firması yöneticileri işçilerin plazaya giriş yapmalarını prestij kaybı olarak nitelendirdi.

2018 senesi Mayıs ayında iş yerini Öztimur İnşaat firmasından kiralayan Burcu Eda Erpolat’a, işletmiş olduğu lokantaya gelen müşteri kitlesi dolayısıyla Öztimur İnşaat tarafından baskı uygulanmaya başlandı. Burulaş’ın, kendi bünyesinde bulunan yemek sanayi ayrılınca Burulaş’ta çalışan işçiler, bir cadde karşıda bulunan Efe Towers Plaza’nın içindeki Burcum Ev Yemekleri Lokantası’nı tercih etti. Yemek yemeye işçi kıyafetleriyle gelen işçiler plaza yönetimi tarafından ikinci sınıf insan muamelesi uygulanarak yük asansörüne bindirildi. Plaza çalışanlarının konuyla ilgili hiçbir sıkıntıları bulunmazken, plaza yönetimi prestij kaybına uğradıklarını belirtti.

“ÖZTİMUR İNŞAAT, BURULAŞ İŞÇİLERİNİN İŞÇİ KIYAFETLERİ İLE PLAZAYA GİRİŞ YAPMASINI İSTEMEDİ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Burcum Ev Yemekleri Lokantası sahibi Burcu Eda Erpolat, Öztimur İnşaat’ın plazanın bu kısmını ev yemekleri bölümü olarak ayırmak ve bir bayanın işletmesini istediklerini belirterek kendisine ulaştıklarını ifade etti. Bu iş yerini krediler çekerek, yüklü masraflar yaparak açabildiğini dile getiren Erpolat, “Ben iş yerinin gerekli onarımını yapacaktım, onlar da benden 3 sene kira almayacaktı. Sözleşmemiz bu şekildeydi. 5 yıllık bir kontrat yapıldı. Lokantaya dışarıdan da insanlar geliyordu. Sözleşmemizde dışarıdan ve civar plazalardan yemek yemeye kimse gelemez diye bir madde yoktu. Broşürler yaptırdık yakındaki iş yerlerine ve plazalara dağıttık ve yavaş yavaş müşteri kazanmaya başladık. Daha sonra Burulaş’ın bünyesinde bulunan yemek sanayi ayrılınca Burulaş çalışanları bizim lokantamıza yöneldi. Haziran ayında biz oldukça iyi iş yapmaya başlamıştık çünkü ilk defa lokantamız doluluk oranına ulaşmıştı. Hal böyle iken Öztimur İnşaat bu durumdan rahatsızlık duyduğunu belirtti. Nedeni ise Burulaş işçilerinin işçi kıyafetleri ile plazaya giriş yapmalarıydı” dedi.

“İŞÇİLERİ NORMAL ASANSÖR YERİNE YÜK ASANSÖRÜNE BİNDİRDİLER”

Öztimur İnşaat’ın prestijinin sarsıldığını ve işçilerin kıyafetlerini değiştirerek yemek yemeye gelmelerini istediklerini belirten Erpolat, “İşçileri normal asansör yerine yük asansörüne bindirdiler. Burada ciddi bir insan ayrımı var. Ben buraya belli bir aidat ödüyorum. Benim müşterilerimi ikinci sınıf insan yerine koyuyorlar. Bana bu konuyu çözmem gerektiğini söylediler. Ben nasıl insanlara kıyafetlerinizi değiştirip yemek yemeye öyle gelin diyebilirdim? Ayrıca benim kontratımda dışarıdan kimse gelemez diye bir madde yer almıyor. Ben de ısrarlara dayanamayarak Burulaş’ın Halkla İlişkiler departmanıyla görüştüm ve bana böyle bir saçmalık olamaz dediler. Bunun üzerine geçtiğimiz gün büyük bir cesaretle bana ihtarname gönderdiler” şeklinde konuştu.

“KİMSE BENİM EKMEK PARAMLA OYNAYAMAZ”

Ayrıca burada kimse kimseyi din, dil, ırk, kılık kıyafet yüzünden ayıramaz diyen Erpolat, “Ben burada tırnaklarımla kazıyarak bir noktaya getirdiğim bir ticarethane işletiyorum. Kimse benim ekmek paramla oynayamaz. Burada herhangi bir ahlaki sorun, bir terbiyesizlik yaşanmadığı sürece kimse buraya kimin girip çıktığına karışamaz” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

‘İyilik’ Engelleri Aşıyor

Yıldırım Belediyesi, ‘İyilik Hareketi’ kapsamında gençleri, Engelsiz Yaşam Okulu’ndaki öze…