Home GÜNCEL İstanbul’da demokrasi kazandı!

İstanbul’da demokrasi kazandı!

- Guncellenme Tarihi: 25 Haziran 2019 15:55
6 min read
İstanbul’da demokrasi kazandı! için yorumlar kapalı
0

Demokrasi, insanların eşit hakka sahip olduğu bir tür yönetim biçimidir. Bu devlet yönetimi de olabilir, üniversiteler, işçi ve işveren organizasyonları ve bazı diğer sivil kurum ve kuruluşlar da olabilir.

Türkiye demokrasi ile yönetilen ülkeler arasında müstesna bir yere sahiptir. Çünkü Türkiye bulunduğu coğrafya itibariyle çok kültürlüğe alışkın, kozmopolit, çok renkli, farklı fikir ve düşüncelerin bolca olduğu düşünce zengini bir ülkedir.

Bu zenginlik, Türk milletine tarihinin farklı zaman tünellerinde nice kadim kararlar aldırmış, ülkeler fethet ettirmiş, dünyaya hükmettirmiştir. Bu aziz millet, aldığı her kararın arkasında geleceğe umutla bakmaya bilmiş, karanlıklardan aydınlığa çıkmasını da iyi bilmiştir.

31 Mart Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul’da yapılmış birtakım usulsüzlükler neticesinde yenilene İstanbul seçimlerinde Türk milleti 24 yıllık zihniyet farkına gitmiş ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’u yönetme, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni de denetleme görevi vermiştir.

Burada halkın verdiği mesaj çok açıktır. Uzun yıllardır yönetimden uzak sadece muhalefet konumunda olan CHP’ye buyurun ‘sahne sizin’ demiştir. AK Parti’ye de İstanbul parlamentosunu vererek ‘yönetimden uzak durma, denetle’ mesajı vermiştir.

Aslında kazanan demokrasi oldu. On yıllardır kaybedilen her seçimde sandıkta antidemokratik iddialarda bulunanalar, kazandıklarında halkın kararına işaret ettiler.

Oysa her seçimde Türkiye’de halkın oyu sandığa yansımaktadır. Umarım bundan sonra da kaybeden partiler, kazanan partileri tebrik eder (Tıpkı bugün olduğu gibi).

Tabi İstanbul seçimlerinin parlayan yıldızı düne kadar “no name” olan Ekrem İmamoğlu oldu. 23 Haziran seçimlerinde gösterdiği performans ile İstanbul seçmenlerin teveccühüne mazhar olan İmamoğlu, umarım yaptığı bazı hataların farkına varır ve Türk siyasetine yeni bir soluk getirir.

Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi’inde eksik olan kemik oy dışında oy alabilecek insan profili, İmamoğlu ile son bulmuş oldu. Merhum Bülent Ecevit’den sonra ilk defa bir kişi CHP’nin kemik oyu dışında oy almış oldu. Tabi burada yapılan ittifaklarında payı büyük oldu.  

Ben İmamoğlu’una birkaç şehr koymuş biri olarak yaptıklarını dikkatle takip edeceğim.

Kaybeden aday olan Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı Binali Yıldırım’ın performansını, samimiyeti ve dürüstlüğünü ben çok beğendim. Tam bir devlet adamı olan Yıldırım’ın, “No Name” İmamoğlu karşısında kaybetmesini sadece Binali Yıldırım’a bağlamak lazım.

Burada alınacak çok mesaj var ve umarım AK Parti bu mesajlardan payına düşeni alır.

Seçimlerin kazananının her zaman olduğu gibi Türk milleti oldu ve İstanbul’da yine Demokrasi Kazandı. Önümüzdeki yıllarda bu seçimlerinin mesajı ve sonuçları çok daha iyi yorumlanacaktır.

Umarım İmamoğlu’da göz bebeğimiz İstanbul’umuzu iyi yönetir, çünkü kaybedecek 5 yıl değil, 1 saniyemiz bile yok.

 

Load More Related Articles
Load More By Hakan PATIRER
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ukrayna-Rus Savaşına Bir de Bu Açıdan Bakın!

Yıl 1945. İkinci Dünya Savaşı devam ediyor. Savaş bölgesinden memleketi olan Leningrad’a (…