Home GÜNCEL Böbrek taşlarına karşı lazerli çözüm

Böbrek taşlarına karşı lazerli çözüm

- Guncellenme Tarihi: 25 Haziran 2019 12:06
5 min read
Böbrek taşlarına karşı lazerli çözüm için yorumlar kapalı
0

Böbrek taşı tedavisinde dünya genelinde uygulanmakta olan lazer endoskopik (bıçaksız) ameliyat yöntemiyle ilgili bilgiler veren Özel Anadolu Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Op. Dr. Mehmet Yaman, lazerle yapılan operasyon sayesinde, böbreği mesaneye bağlayan idrar kanalındaki taşların, büyük bir etkinlikle kırılabildiğini söyledi. Dr. Yaman, bu tedavide başarı yüzdesinin çok yüksek olduğunu ifade ederek, hasta konforu açısından da büyük kolaylık sağladığını söyledi.

Son yıllarda tıp alanında yaşanan yenilikçi gelişmeler, yeni tedavi yöntemlerini de beraberinde getiriyor.  Bu yeni teknolojilerin yaygınlaşması da hastalar açısından büyük bir kolaylık ve zaman tasarrufu sağlıyor.

Ürolojik hastalıkların tedavisinde de lazer yöntemi, giderek artan sıklıkla tercih edilmeye devam ediyor.  Böbrek taşı kırma ve yumuşak doku kesme özellikleri de dâhil birçok alanda kullanılan ve çok başarılı sonuçlar veren endoskopik (bıçaksız) ameliyat yöntemi olan lazer, son derece başarılı sonuçlar veriyor.

Özel Anadolu Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Op. Dr. Mehmet Yaman, geçmişte üreter taşlarının tedavisinin sadece açık cerrahi ile yapıldığını anımsatarak, gelişen teknoloji ile minimal invazif tedavi seçeneklerinin de yaygınlaşması sayesinde, artık çok daha etkin ve çözüm odaklı tedavi şansı elde edildiğini kaydetti.

Lazer yöntemiyle böbrek taşlarından kurtulmanın artık çok daha kolay hale geldiğini belirten Dr. Mehmet Yaman, bu yöntem sayesinde böbreği mesaneye bağlayan idrar kanalındaki taşların, büyük bir etkinlikle kırılabildiğini söyledi.

Çok kısa sürede başarılı sonuçlar

Kapalı endoskopik ameliyatların en çok üroloji alanında uygulandığını anımsatan Dr. Yaman; böbrek içi, böbrek kanalı ve üreterdeki taşlara karşı kapalı lazerli girişimin çok kısa sürede başarılı sonuçlar verdiğini belirterek, hastaların aynı gün taburcu olarak, hızlı bir şekilde günlük hayatlarına dönebildiğini söyledi.

Bu operasyon sonrasında, hastalarda genellikle herhangi bir şikâyetin oluşmadığını aktaran Yaman, 10-30 dakika süren operasyonda tüm uygulamaların kapalı teknikle ve herhangi bir kesi olmadan yapıldığını, sonrasında da ağrı ve sızı oluşmadığını söyledi.

“Bu yöntem sayesinde kanamasız, güvenli ve başarılı endoskopik ameliyatlar yapılabilmektedir” diyen Dr. Yaman, böbrek taşı oluşuma karşı bol sıvı tüketiminin de önemine değindi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…