Home GÜNCEL Rus Dışişleri: Türkiye’nin güvenliği, Suriye’nin egemenliğini ihlal etmeden sağlanabilir

Rus Dışişleri: Türkiye’nin güvenliği, Suriye’nin egemenliğini ihlal etmeden sağlanabilir

- Guncellenme Tarihi: 18 Şubat 2019 19:20
3 min read
Rus Dışişleri: Türkiye’nin güvenliği, Suriye’nin egemenliğini ihlal etmeden sağlanabilir için yorumlar kapalı
0

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Türkiye’nin güvenliğinin Suriye’nin egemenliğini ihlal etmeden sağlamanın mümkün olduğunu söyledi.

Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Verşinin, Türkiye’nin güney sınırlarındaki güvenlik konusunda ve Suriye’nin kuzeydoğusundaki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Verşinin, “Türkiye’nin güvenlik konusundaki kaygılarını anlayışla karşılıyoruz. Türkiye’nin güvenliği, Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğü ihlal edilmeden sağlanabilir” dedi.

‘EN İYİ SEÇENEK KÜRT-ŞAM DİYALOĞU’Suriye’nin kuzeydoğusundaki zorlu sürecin sona ermesi için Kürtlerle Şam yönetimi arasındaki diyaloğu en iyi yöntem olarak niteleyen Verşinin, “ABD’nin Suriye’den çekilmesi ve burada da konuşulan yabancı birliklerin gelmemesi halinde Suriye’nin kuzeyinde yapılabilecekler hakkında çeşitli seçenekler ortaya çıktı. Bize göre en iyi seçenek, sorunun Kürtlerle Şam arasında diyalog kurarak çözmek olacak” dedi.

‘DESTEKLEYECEĞİZ’

Şam yönetimiyle Kürtler arasındaki sorunları elbette bildiklerini ekleyen Verşinin, bu diyaloğu destekleyeceklerini, bunun izlenmesi gereken yol olduğunu düşündüklerini kaydetti.Washington Post (WP) gazetesinin ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberine göre ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), henüz hiçbir ülke birlik göndermeyi önermese de, Suriye’nin kuzeydoğusunda tampon bölge kurma planları üzerinde çalışmaya başladı.

Plana göre Avrupalı ülkelerin 1500 asker göndereceğini belirten kaynaklar, bunun gerçekleşmesi halinde Trump’ın 200 ABD askerini bu bölgede bırakmak istediğini söylemişti.

Kaynak: REUTERS / Osman Orsal

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Obezitenin Çözümü Obezite Cerrahisinden Geçiyor

Nev Esentepe Genel Cerrahi Gastroenteroloji Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Ufuk Arslan, ob…