Home GÜNCEL ABD, Venezüella’ya askeri uçaklarla 250 tonluk ‘insani yardım’ taşıyacak

ABD, Venezüella’ya askeri uçaklarla 250 tonluk ‘insani yardım’ taşıyacak

- Guncellenme Tarihi: 16 Şubat 2019 18:55
2 min read
ABD, Venezüella’ya askeri uçaklarla 250 tonluk ‘insani yardım’ taşıyacak için yorumlar kapalı
0

ABD yönetiminin, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya gözdağı vermek için bu ülkeye askeri uçakla yeni bir yardım paketi göndermeyi planladığı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin Kongreye gönderilen elektronik postanın sızdırılmasıyla ortaya çıkan plan, ABD medyasında geniş yer buldu.

‘MADURO’YA GÖZDAĞI OLUR’ DENİLMİŞ

Kongreye gönderilen e-mailde, Venezüella’ya gönderilmesi planlanan 250 tonluk insani yardım paketinin ABD ordusu üzerinden gönderilmesi tavsiye edilirken, bu adımın Maduro’ya gözdağı olacağı ve onun görevinden ayrılması için baskı oluşturacağı ifade ediliyor.

Tarihinin en ciddi siyasi buhranını yaşayan Venezüella’da ‘insani kriz ve yardım’ iddiaları, ABD ve Batı destekli muhalefet ile hükümet arasındaki kavganın en önemli noktalarından birini oluşturuyor.

Venezüella’da 23 Ocak’ta kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, yaptığı konuşmada, ülkede bir insani kriz olduğunu ve konuyu 3 bölgeden uluslararası yardım getirerek çözeceklerini öne sürmüştü.

Guaido salı günü düzenlenen mitingde ise Kolombiya ve Brezilya’da toplanan yardımları, 23 Şubat’ta ülkeye sokma girişiminde bulunacaklarını duyurmuştu. Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok da önceki gün yaptığı açıklamada, Venezüella’nın kuzeyindeki Karayip Denizi’nde ülkesine bağlı Curacao Adası’nın ABD yardımları için toplanma bölgesi olacağını bildirmişti.

Kaynak: AFP 2018 / MARTIN GOLDHAHN / DPA

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …