Home GÜNCEL Rus Dışişleri’nden ‘Suriye’de Türkiye’nin kontrolünde güvenli bölge’ sorusuna yanıt: Şam’ın onayı alınmalı

Rus Dışişleri’nden ‘Suriye’de Türkiye’nin kontrolünde güvenli bölge’ sorusuna yanıt: Şam’ın onayı alınmalı

- Guncellenme Tarihi: 14 Şubat 2019 20:47
2 min read
Rus Dışişleri’nden ‘Suriye’de Türkiye’nin kontrolünde güvenli bölge’ sorusuna yanıt: Şam’ın onayı alınmalı için yorumlar kapalı
0

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ‘Suriye topraklarında Türkiye’nin kontrolünde bir güvenli bölge oluşturulması’ hakkındaki bir soru karşısında, Suriye’de üçüncü tarafların askeri varlığına ilişkin onayı, doğrudan Şam’ın vermesi gerektiğini söyledi.

Haftalık basın toplantısında Zaharova’ya, ‘Suriye’de tamamen Türkiye’nin kontrolünde bir güvenli bölge oluşturulmasına Rusya’nın hangi şartlarla onay verebileceğine’ ilişkin bir soru yöneltildi.Rus Dışişleri Sözcüsü soru üzerine şu ifadeleri kullandı: “Suriye sorunu konusunda yorum yapmamı istememenizi, anlayış göstermenizi bir defa daha rica ediyorum. Zira sizin sorunuzla ilgili olan kısmı da dahil olmak üzere, bu konudaki haberlerin Soçi’den gelmesini bekliyoruz. Fakat bununla beraber şunu da hatırlatmak isterim: Üçüncü bir ülkenin otoritesiyle hareket eden askeri bir birliğin, egemen bir ülkenin, yani Suriye’nin topraklarındaki varlığına, doğrudan Şam karar vermeli. Bizim temel görüşümüz budur.”

Zaharova’nın bu açıklaması, Rusya lideri Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İranlı mevkidaşları Hasan Ruhani’nin Suriye’deki çatışmaları sona erdirecek çözüm arayışları kapsamında bugün Soçi’de gerçekleştirecekleri üçlü bir görüşmenin hemen öncesine denk geldi.

Kaynak: Sputnik / Yekaterina Çesnokova

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …