Home GÜNCEL Mudanya Güzelyalı’da 1/1000 ölçekli imar planı iptal!

Mudanya Güzelyalı’da 1/1000 ölçekli imar planı iptal!

- Guncellenme Tarihi: 14 Şubat 2019 18:18
2 min read
Mudanya Güzelyalı’da 1/1000 ölçekli imar planı iptal! için yorumlar kapalı
0

Mudanya’da iki vatandaş tarafından ayrı ayrı açılan davalar neticesinde Mudanya Belediyesi tarafından yapma yetkisi Büyükşehir’e devredilmesinin ardından Mudanya Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan 1/1000’lik ölçekli imar planı Bursa 2. İdare Mahkemesi kararıyla iptal edildi.

Buna göre Güzelyalı’da yeni planlar yapılıp onaylanana kadar artık hiçbir ruhsat düzenlenemeyecek! Mudanya Belediyesi’nin mahkeme kararının tebliğinden hemen sonra müteahhitlere yazı göndererek seviye belirleme talebinde bulunması ve acilen seviye tespiti yapması gerekiyor.

2015 yılında Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi Akın Poroy’un ailesinin de ortak olduğu bir arazide kat izni 2 iken, bu kararla iznin 5 kata çıkarıldığına dair bilgiler de mevcut. Üstelik öncesinde o arazideki villaların yerleştiği arazinin sürekli kayması sebebiyle oturma ruhsatının verilmediği de biliniyor.  Yine bu kararla Samast ailesine ait Altınkum’da yapılan otelin inşaat alanını genişletildiği ve her iki inşaattan da haksız kazanç sağlandığı Mudanyalılar tarafından dillendiriliyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …