Home EKONOMİ Vekil Özen: “Makedonya ile dış ticaretimizi daha da arttırmak istiyoruz”

Vekil Özen: “Makedonya ile dış ticaretimizi daha da arttırmak istiyoruz”

- Guncellenme Tarihi: 13 Şubat 2019 17:35
3 min read
Vekil Özen: “Makedonya ile dış ticaretimizi daha da arttırmak istiyoruz” için yorumlar kapalı
0

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili ve TBMM Bosna-Hersek Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen, geçtiğimiz hafta sonu Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde çeşitli temas ve incelemelerde bulundu.

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara’yı makamında ziyaret ederek Türkiye ile Makedonya arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkileri değerlendiren Vekil Özen, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Elvin Hasan’ı ziyaretinde de Bakan’a yeni görevinde başarı dileklerinde bulundu.

Yunanistan ile isim konusundaki sorunun aşılmasının ardından Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda ilişkilerini daha da güçlendirdiği ifade eden Vekil Özen,  “Önemli sayıda Müslüman ve Türk soydaşlarımız ile Arnavut kardeşlerimizin yaşadığı, uzun yıllara dayanan köklü tarihi ve ekonomik ilişkilerimizin bulunduğu Makedonya, gösterdiği sürekli gelişme ile her zaman işbirliği yapılabilecek bir fırsatlar ülkesi konumunda” dedi.

Makedonya’nın hem dış ticaret hem de yatırım kaynakları açısından Avrupa Birliği ile çok sıkı bağları bulunduğunu söyleyen Vekil Özen, “Makedonya ile 7 Eylül 1999 tarihinde imzalanan ve 1 Eylül 2000 tarihinde yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması ile ülkemiz menşeli sanayi mallarına Makedonya’da uygulanan gümrük vergisi oranları sıfırlanmıştır. Bu özellikle Makedonya üzerinden AB ülkeleri ihracat açısından değerlendirilebilecek bir durum” şeklinde konuştu.

Makedonya’da doğrudan yabancı sermaye yatırımı gerçekleştiren Türk şirketlerinin sayısının 100 civarında olduğunu ve Makedonya’daki Türk yatırımlarının toplam tutarının yaklaşık 1,2 milyar dolar düzeyinde olduğunu da sözlerine ekleyen Vekil Özen, “Ülkemiz ile Makedonya arasındaki 400 milyon doları Türkiye’nin Makedonya’ya ihracatı olmak üzere, toplam 500 milyon dolarlık dış ticaret hacmini daha da arttırmak istiyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …