Home GÜNCEL Son dakika! İstanbul’da askeri helikopter düştü! 4 asker şehidimiz var

Son dakika! İstanbul’da askeri helikopter düştü! 4 asker şehidimiz var

- Guncellenme Tarihi: 11 Şubat 2019 22:19
8 min read
Son dakika! İstanbul’da askeri helikopter düştü! 4 asker şehidimiz var için yorumlar kapalı
0

İstanbul Çekmeköy’de Kirazlı Mahallesi’nde bir site içerisine zorunlu iniş yapan askeri helikopter düştü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada 4 askerin şehit olduğunu duyurdu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy’de askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı.

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter’dan ‘İstanbul’da dört kahraman silah arkadaşımızın şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili inceleme için Millî Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlendirilmiştir. Kapsamlı incelemeyi müteakip sonuç kamuoyu ile paylaşılacaktır.’ açıklamasında bulundu. Helikopterin kalkışından 34 dakika sonra düştüğü öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde bir site içerisine zorunlu iniş yapan askeri helikopter, henüz belirlenemeyen nedenle düştü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 4 askerin şehit olduğunu, sivil yaralının bulunmadığını açıkladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Çekmeköy’de düşen askeri helikopterle ilgili açıklama yaptı. Altun yaptığı açıklamada “İstanbul Çekmeköy’de içinde bulundukları helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başta aileleri olmak üzere milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin bölgedeki vatandaşlarımızı korumak için son anda gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul Çekmeköy’de düşen  askeri helikopterde dört askerin şehit olması sebebiyle, taziye mesajı yayımladı.  Yıldırım, mesajında şunları kaydetti: “İstanbul, Çekmeköy’de askeri helikopterimizin düşmesi neticesinde  dört askerimizin şehit olduğu haberini almaktan büyük üzüntü duydum. Ordumuzun gözbebeği kahraman evlatlarımıza Allah’tan rahmet, silahlı  kuvvetlerimizin kıymetli mensuplarına ve kahramanlarımızın kederli ailelerine ve  aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.”

İstanbul Çekmeköy’de askeri bir helikopter zorunlu iniş yaparken düştü. İtfaiye ekipleri olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor. ( Onur Çoban – Anadolu Ajansı )

İSTANBUL VALİSİ: 4 ASKER ŞEHİT OLDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Çekmeköy’de düşen  askeri helikoptere ilişkin, “4 askerimiz yaralı olarak Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaştırılmıştır. Ama az önce İl Sağlık Müdürlüğümüzden  aldığımız habere göre, maalesef 4 askerimiz şehit olmuştur. Milletimizin,  ordumuzun başı sağ olsun.” dedi.

Yerlikaya, askeri helikopterin Çekmeköy ilçesi Kirazlıdere Mahallesi  Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesi’ne düşmesi sonrası olay yerine gelerek,  incelemelerde bulundu.

Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yerlikaya, saat 18.51  itibarıyla 4. Kara Havacılık Alayı’na ait bir askeri helikopterin düştüğünü  hatırlatarak, “Şu an için bilinmeyen bir sebepten dolayı Çekmeköy ilçemiz  Kirazlıdere Mahallemiz hemen şu ardımızda görünen site içerisine maalesef  düşmüştür.” diye konuştu.

Olay yerine 2 dakika içerisinde itfaiye ve sağlık ekiplerinin sevk  edildiğini belirten Yerlikaya, şöyle devam etti:

“4 askerimiz yaralı olarak Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne  ulaştırılmıştır. Ama az önce İl Sağlık Müdürlüğümüzden aldığımız habere göre,  maalesef 4 askerimiz şehit olmuştur. Milletimizin, ordumuzun başı sağ olsun.  Üzüntümüz büyük. Olayla ilgili savcılığımız adli tahkikata başlamıştır. Silahlı  Kuvvetlerimiz idari tahkikatla alakalı, kaza kırımla ilgili, teknik raporla  ilgili çalışmalara başlamıştır.”

İstanbul Çekmeköy’de askeri bir helikopter zorunlu iniş yaparken düştü ( AA – Anadolu Ajansı )

Yerlikaya, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne tekrar başsağlığı dileyerek,  kazada başka bir yaralanma ve can kaybı olmadığını sözlerine ekledi.

Enkazda soğutma işlemlerinin tamamlandığını aktaran Yerlikaya, kazanın  sebebinin incelemelerden sonra ortaya çıkacağını söyledi.

İncelemeler sırasında İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da Vali  Yerlikaya’ya eşlik etti.

Kazanın gerçekleştiği alanda jandarma ve polis ekipleri geniş güvenlik  önlemleri alırken, bazı askeri yetkililerin helikopterin enkazında incelemelerde  bulunduğu öğrenildi.

Sitenin etrafı emniyet şeridiyle kapatılırken, vatandaşların alandan  uzaklaşması için sık sık anons yapılıyor.

DÜŞEN HELİKOPTER 34 DAKİKA HAVADA KALMIŞ

Çekmeköy’de saat 18:51’de düşen 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopter havalandığı Samandra’ya geri dönecekti. Helikopterin saat 18:17’de “ilim02” çağrı adı ile kalkış yaptığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şadi Özdemir: Kentsel Dönüşüm Bölgesel Yapılmalı

Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, İMSİAD’ı ziyaret etti. Kentsel dönüşüm çalışma…