Home GÜNCEL CHP’den istifa eden Çetin Çoklar DP’ye geçti

CHP’den istifa eden Çetin Çoklar DP’ye geçti

- Guncellenme Tarihi: 4 Şubat 2019 14:25
11 min read
CHP’den istifa eden Çetin Çoklar DP’ye geçti için yorumlar kapalı
0

Orhangazi CHP Belediye Başkan Adayıyken ilçenin ittifak kararıyla İyi Parti’ye bırakılmasının ardından adaylığı düşen Çetin Çoklar Demokrat Parti’ye geçti.

Çetin Çoklar, Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan’ın da katıldığı basın toplantısında Demokrat Parti Orhangazi Belediye Başkan adayı oldu. Çoklar basın mensuplarına ve Orhangazililere bir açıklama yayımladı:

”Kıymetli Orhangazili Hemşehrilerim,

Üzerinde çokça düşünülmüş uzun bir yürüyüş diye adlandırdığım, evlatlarımıza güzel bir Orhangazi bırakmak için çıktığım bu yolda, bugün önemli bir gündeyiz.

Ben iki ay önce bu yola ”böyle gelmiş böyle gitmez” diyenlerin sesi olarak çıktım.Benim hemşehrilerim, itibarı yerle bir olmuş bir belediyeyi hak etmiyor diyerek çıktım.

Evlatlarımızın belli bir yaşa geldikten sonra, Orhangazi’den bir an evvel ayrılmak istemeleri beni çok üzüyorudu, bu durumu hep beraber değiştirebiliriz diyerek çıktım.

Ve bu iki ayda, bana inanan ekibim, gönüllülerim ve Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatının tüm paydaşlarıyla birlikte kar, yağmur, çamur demeden sesimizi dört bir yana ulaştırarak, çalınmadık kapı, sıkılmadık el, dokunmadık gönül bırakmadan var gücümüzle çalıştık. Buradan öncelikle benimle bu yolda yürüyen, çok büyük emekler veren ve ben bu gün bu mücadeleye devam ediyorsam en büyük paya sahip olan tüm yol arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum.

Her fırsatta dile getirdiğim gibi biz büyük bir aileyiz. Nereden gelirsek gelelim, hangi siyasal ideolojiye sahip olursak olalım, biz Orhangazi’nin menfaatlerinde bulaşabiliyorsak biz demek ki büyük bir aileyiz. Bana bu süreçte gerek sokakta gerek sosyal medyada tüm farklı siyasi görüşlerden öyle güzel destek mesajları geliyor ki; demek ki biz iki ayda bile, parti ayrımı yapmadan hemşehrilerimize umut olabilmişiz, bu gidişatı değiştirebileceğimizi onlara hissettirmişiz. Herkesin elbette bir siyasi görüşü var, ulusal ve global açıdan farklı bakış açılarımız var ama bizim önceliğimiz Orhangazi. Bugün ideoloji tartışması, parti tartışması yapılacak gün değil. Çok daha önemli sorunlarımız var. Öncelikle Orhangazi’yi içinde bulunduğu bu vaziyetten kurtarmamız gerekiyor. Çünkü Orhangazi’mizin kaybedecek bir 5 yılı daha yok. Belediyemizin önüne kamyonlar dayanmış, satılarak yönetilecek arazi kalmamışken, evlatlarımız için, Orhangazimiz için sorumluluk alarak bir şeyler yapmalıyız.

Pazar gününden bu yana telefonlarım hiç susmuyor, mesajların hepsine cevap verecek vakit bulamıyorum. Sosyal medya hesaplarımız inanılmaz bir etkileşim içerisinde, yorumlara, direkt mesajlara inanın yetişemiyorum. Evimden dükkanıma normal vakitlerde 5 dakikada giderken, ”Bu böyle yarım kalmasın, devam et!” nidaları arasında evime 45 dakikada ancak ulaşabiliyorum.

Bu destek bana şunu gösterdi; bu süreçte ne yaşadıysak yaşayalım, bizim küsmeye hakkımız yok.

Biz yapılan her haksızlığın Allah tarafından sorgulanacağının ferahlığı içerisindeyiz. Benim içim çok rahat.

Tüm samimiyetimle söylüyorum ki eğer hemşehrilerimden devam etmemem yönünde bir baskı olsaydı asla devam etmezdim, aksine her kesimden devam etmem yönünde baskılar beni bu noktaya getirdi. Daha ilk gün söylemiştim, benim alacağım her karara Orhangazili hemşehrilerim ve bana inanan yol arkadaşlarım karar verecektir diye. Benim onlara rağmen, farklı bir adım atmak gibi bir durumum asla olamaz.

Geldiğimiz bu noktada; ben bu teveccühe daha fazla kayıtsız kalamıyorum.

Ben Ankara’daki beylerin anketlere bakmadan, sokağın sesine kulak vermeden, Orhangazi sokaklarında 5 dakika bile gezmeden aldıkları ittifak kararlarına, Orhangazi’miz için hayati öneme sahip bu seçimin mevcut yönetim anlayışına altın tepside sunmalarına karşı geliyorum.

Orhangazi halkı bu yönetim anlayışından usanmışken, yönetimin en önde gelen isminin karşısına zihniyet olarak ondan farkı olmayan, eski yol arkadaşınının konulmasını kabullenmiyorum.

Hayatın her alanında matematiğe inanan birisi olarak, bugün attığımız bu adımı da ekibimle birlikte yaptığımız tüm araştırmalar ve analizler ışığında son derece kararlı bir biçimde atıyorum.

İttifaklar Ankara’da pazarlık masalarında yapılmaz. İttifak sadece doğrudan halkla yapılır. Biz de ittifakımızı kıymetli Orhangazili hemşehrilerimizle yapıyoruz.

Kimse Orhangazililerin oyuna ipotek koyamaz. Orhangazililerin kimsenin aklına ihtiyacı yoktur. Orhangazililer zaten bu ittifakları bu güne kadar ki bir çok yerel seçimde kendi içinde gerçekleştirdi. Rahmetli Turgut ağabeyimizin kazandığı seçimlerde ve 2009 ile 2014 yerel seçimlerinde, iki büyük partinin tabanı güçlü isimde birleşerek, ittifakı sandıkta gerçekleştirdi.

Ben 31 Mart’ta da; hemşehrilerimizi ölümü gösterip sıtmaya razı etmek isteyenlere inat, haklının yanında buluşacağına ve bu köhne yönetim anlayışını değiştirerek, Orhangazi’mizin önünü açacak bu değişimi hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum.

İlçe Başkanım Sayın Baki Bekar’a, bu süreçte yalnızca Orhangazi’mizin menfaatlerini düşerek attığı adımlardan dolayı çok teşekkür ediyorum.

Her yolculuk bir kader birliğidir. Biz bu gün hayırlı bir yolcuğa çıkıyoruz.

Biz ittifakı pazarlık masalarında değil sandıkta yapacağız.

Orhangazi’mizin menfaatlerini kendisine dert edinenler olarak kim ne derse desin biz bugün bölünmüyoruz. Tam aksine daha fazla birleşiyor daha çok güçleniyoruz.

Bir Nisan sabahında, yarınların dünden güzel olacağı bir Orhangazi’de buluşmak dileğiyle..

Tüm hemşehrilerime saygılar sunuyorum.”

Kaynak: lodoshaber.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Büyükşehir ‘Ücretsiz Otopark’ Alanlarında Görev Başında

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in talimatıyla yürürlüğe alınan cadde ve …