Home GÜNCEL Bahattin Kuşoğlu, “CHP’de herkes sinsi planlar içinde”

Bahattin Kuşoğlu, “CHP’de herkes sinsi planlar içinde”

- Guncellenme Tarihi: 4 Şubat 2019 15:51
7 min read
Bahattin Kuşoğlu, “CHP’de herkes sinsi planlar içinde” için yorumlar kapalı
0

Yıllarını CHP’ye vermiş, hakkında en ufak bir spekülatif haber çıkmayan veya hakkında belgeli olumsuz bir durum dahi oluşmayan Bahattin Kuşoğlu, sonunda patladı, patlatıldı!

Konuşmamızda “üzgünüm” dedi, üzgün çünkü şu anda partiyi yönetenler tarafından ayak oyunları ile ekarte edildiğini düşünüyor.

Hemen ardından da “ama mutluyum, çünkü bu kirliliğin içinde yer almayacağım” diyor.

CHP, yılların partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk partisi, Cumhuriyet sevdalılarının, sosyal demokrasi yanlılarının uğruna can verdiği bir parti…

Başında Kılıçdaroğlu olduğundan beri yani 8 yıldır 8 seçim kaybeden, parti içi demokrasinin lafta kaldığı, tümden mezhepçilik üzerine siyaset yapan CHP’nin nereye koştuğunu anlamak imkansız…

Kuşoğlu’nun da muzdarip olduğu konu ne yazık ki bu…! Diyor ki; “CHP’yi yönetenler seçim kazanmak için aday çıkarmıyor, tamamen biat eden, yönetilebilecek kişileri aday olarak belirliyor… Kime biat, kim yönetecek? Bursa için şu an en baskın isim Bozbey denebilir bu manada!

Geçtiğimiz Çarşamba günü Özgür Erdursun’un adının Yıldırım adaylığı için ön plana çıktığının ertesi günü yani Perşembe günü Bursa Vekili Orhan Sarıbal ile bir görüşme yapıyor Kuşoğlu.. Anlattığına göre Sarıbal yeminler ederek “Böyle bir durum yok, adayımız sensin” diyor.

Çarşamba günü ise Ankara’da iken Genel Başkan Yardımcıları ile yaptığı görüşmede Erdursun’un bir başka görevde yer alması gerektiğine dem vurduklarını dile getiriyor Kuşoğlu.

Bozbey ile de bir görüşme gerçekleştiren Bahattin  Bey diyor ki: “Ona 3 cümle kurdum. Benim yanımda da yer almayın, karşımdaki adayların yanında da yer almayın. Siz kendi tarafınızda yer alın… Bir anket yapın, anketten kim çıkarsa sonuna kadar yanında olacağım”.

Görünen o ki Bozbey gerçekten kendi tarafını tutmuş…!

Bahattin Kuşoğlu’nun rahatsızlık duyduğu ana konu usullere, demokratik ilkelere göre aday belirlenmemesi, aksine kendi cümleleriyle söylediği gibi herkesin sinsi planlarla hareket etmesi ve bunu adaylar ve süreci yöneten herkes için söylediğinin de altını çiziyor.

Kuşoğlu, 2018 yılı Nisan ayından beri sahada olduğunu, Yıldırım’daki insanların taleplerini bildiğini söylüyor, hiç ayak oyunu yapmasınlar diyor.

CHP’de artık yerel demokratik ilkelere uyum yok, kişilerin hegomanyası hakim diyerek ekliyor…

Şahin Sevinç’in Kürt aday istemiyoruz denerek ekarte edilmesine de üzgün Kuşoğlu… Ötekileştirme yaşandığı için  ülke bu sıkıntıları yaşıyor diyor.

Bursa CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş bu sürecin neresinde, bilen beri gelsin. Bursa CHP’de iki-üç başlı bir yönetim var, her taraftan bir ses çıkıyor! Ama Bozbey galip geliyor.

Direkt parti içinden birinin bunları dillendirmesi karşısında CHP il yönetimi kendine çeki düzen verir mi bilinmez…!

Hatırlatalım Sayın Akkuş’a;

İl Başkanı, il vekillerinden, il ve ilçe belediye başkanlarından üsttedir.  Bu kadar istifa oluşması, bu kadar küskün adı sanı yıllardır anılmayan Demokratik Sol Parti’yi Bursa’da ne kadar öne çıkaracak beraber göreceğiz.

Bu arada; Bahattin Kuşoğlu bir parti çatısı altında veya bağımsız mutlaka Yıldırım’da aday…!

Bana sorarsanız DSP’den Büyükşehir adaylığına da çok yakışır. Ki gerçek solcuların oy verebilecekleri alternatif bir parti gerekli…!

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…