Home GÜNCEL CHP Orhangazi İlçe Başkanlığında istifalar devam ediyor

CHP Orhangazi İlçe Başkanlığında istifalar devam ediyor

- Guncellenme Tarihi: 2 Şubat 2019 14:58
6 min read
CHP Orhangazi İlçe Başkanlığında istifalar devam ediyor için yorumlar kapalı
0

Cumhuriyet Halk Partisi Orhangazi İlçe Başkanlığı’nda istifalar devam ediyor. CHP’den yerel seçimler öncesinde belediye meclis üyeliği için başvuru yapan Dicle Çakıroğlu ve Sinan Karakaya da hem meclis üyeliği adaylığından çekildi hem de partiden istifa ettiğini sosyal medyadan duyurdu.

Belediye Başkan Adayı Çetin Çoklar aldığı karar neticesinde parti üyeliğinden istifa etmiş ve siyasi hayatına başka bir oluşumda devam edeceğini söyleyerek adaylıktan çekilmediğini açıklamıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından CHP Orhangazi İlçe Başkanı Sevim Turan ve yönetim kurulu üyeleri görevlerinden istifa etmişti. Dün iki isim daha meclis üyeliği adaylığından çekilirken partilerinde de istifa ettiler.

DİCLE ÇAKIROĞLU’ YAPTIĞI AÇIKLAMA

Sevgili Arkadaşlarım; Yerel seçimler öncesi millet ittifakının Orhangazi özelindeki tasarrufu iyi parti yönünde olması sonucunda, gelen tepkilere karşı ” Hani koltuk sevdalısı değildiniz” gibi söylemler oluştuğunu görmekteyim. Bu söylemleri geliştirenleri öncelikle ciddiyete davet ediyorum. Bunlar eskinin ucuz kasaba politikacısı söylemleridir. Buğun Orhangazi de CHP’nin Çetin Çoklar ile aldığı yol bu kasabanın siyasi tarihinde CHP adına görülmemiş bir ivme kazandırmışken CHP yönetiminin aldığı karar akil ve matematik yoksunudur. Bu biraz da CHP’nin Türkiye genelindeki basarısızlığının da göstergesidir. Bunu bize yerelde yaşatarak tabiri caizse gözümüze sokmuştur. Bu isin siyasi tarafıdır, gelir, geçer, başka noktalara evrilir ve sonunda akil ve matematik galip gelir. Bu gelişimin insani tarafındaysa onur, haysiyet, ahlak, gibi değerlerden bihaber olan insanlar için baktıkları nokta sadece koltuktur! Oysa iki aydır toplumda bir karşılık bulmuş, bunu örgütçe yaptığımız çalışmalarla daha da yukarıya taşımış başkan adayımız Çetin Çoklar ile empati kurabilme gücünüz var mı? Siyasi yıkıcılığı bir tarafa, insani olarak yıkıcılığını hissedebiliyor musunuz? Diyebilirsiniz ki Çetin Çoklar aday olsaydı iyi parti adayı için de ayni şey söz konusu olmaz mıydı? Olmazdı. Biraz matematik ve sosyoloji biliyorsanız olmazdı! Onun için bu yoksunluklar içinde bulunamayacağımdan CHP den ve meclis üyesi aday adaylığımdan istifa ediyorum.

SİNAN KARAKAYA’NIN YAPTIĞI AÇIKLAMA

2004 Tarihinden itibaren üyesi olduğum yıllarca hizmet etmekten ve mensubu olmaktan şeref duyduğum Partim den; ilçe teşkilatımıza, belediye başkanı adayımıza ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş, emek vermiş partililerimize yapılan bu haksızlığa ve sürecin baştan aşağı yanlış yönetilmesine kayıtsız kalmak mümkün değildir. Bu umursamaz yapının değişmeyeceğini düşündüğüm için 15 yıldır büyük bir onurla ve gönül bağı ile bağlı olduğum Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimi ve Meclis üyesi aday adaylığımı bugün itibariyle sonlandırmış bulunuyorum. Bu süreçte beni yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla

Kaynak: lodoshaber.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

İnegöl Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Salı günü yapıldı. 9 gündem ve bir il…