Home GÜNCEL ABD’de Suudi gençler ortadan kayboldu!

ABD’de Suudi gençler ortadan kayboldu!

- Guncellenme Tarihi: 16 Ocak 2019 13:19
3 min read
ABD’de Suudi gençler ortadan kayboldu! için yorumlar kapalı
0

ABD’nin Oregon eyaletinde üniversite eğitimi gördükleri sırada söz konusu suçları işleyen beş Suudi gençten haber alınamıyor.

FoxNews, Suudi Arabistan yönetiminin gençlerin ABD’den çıkmalarına yardım ettiğini yazdı. FoxNews’in haberine göre, kayıp gençlerin isimleri Abdülrahman Samir Nurah, Abdülaziz el Duvays, Velid Ali el Harthi, Süleyman Ali el Gvayz ve Ali Hüseyin el Hamud.

Oregon’da suçların işlendiği habere göre, aracıyla çarptığı 15 yaşındaki kız çocuğunun ölümüne neden olan Abdülrahman Samir Nurah, Ağustos 2016’da Suudi Arabistan’a kaçtı. Riyad yönetimi, Nurah’ın kefaletini ödedi ve ABD’den çıkış yapabilmesi için pasaportunu temin etti. Suudi yetkililer, Haziran 2018’e kadar Nurah’ın nerede olduğu bilgisini paylaşmadı.

Abdülaziz el Duvaysn, Aralık 2014’de Western Oregon Üniversitesi’nde tecavüzle suçlandı. Yüzde 10’u Suudi Arabistan’ın Los Angeles Konsolosluğu tarafından karşılanan 500 bin dolar kefaletle serbest kaldı ve hemen ardından kayıplara karıştı.

Bilgisayarında çocukların cinsel istismarına yönelik görüntüler bulunan Oregon Üniversitesi öğrencisi Velid Ali el Harthi de, Ağustos 2014’de yakalandı. Los Angeles Konsolosluğu burada da devreye girip kefaleti ödedi. Harthi Meksiko’ya gitmek üzere Oregon’dan ayrıldı ve Paris’e giden bir uçağa bindi.

Portland Üniversitesi öğrencisi Süleyman Ali el Gvayz ise, uyuşturucu alıp araç kullanırken evsiz bir adama çarptı. Adamın yaralandığı kazayla ilgili üçüncü derecede saldırıdan suçlu bulunarak sadece hafta sonları yatmak üzere 90 gün hapse mahkum edilen el Gvayz, Eylül 2016’da Portland polisinden pasaportunu almaya başardı ve bir daha ortada görünmedi.

Şubat 2012’de tecavüz dahil cinsel suçlardan aleyhinde dava açılan Ali Hüseyin el Hamud’un kefaleti de, Riyad yönetimi tarafından karşılandı. Hamud, kefaletin ödendiği gün ABD’den kaçtı.

Kaynak: www.milliyet.com.tr

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…