Home GÜNCEL Lüks otelde patlama ve silah sesleri! Saldırıyı o kanlı örgüt üstlendi

Lüks otelde patlama ve silah sesleri! Saldırıyı o kanlı örgüt üstlendi

- Guncellenme Tarihi: 15 Ocak 2019 20:55
3 min read
Lüks otelde patlama ve silah sesleri! Saldırıyı o kanlı örgüt üstlendi için yorumlar kapalı
0

Kenya’nın başkenti Nairobi’de, içinde lüks otel ve iş yerlerinin de olduğu merkezi bir bölgeden, dumanlar ve çatışma sesleri yükseliyor. Eş Şebab terör örgütü, devam eden saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

Doğu Afrika ülkesi Kenya’nın başkenti Nairobi’den silah sesleri geliyor. Uluslararası haber ajanslarının ‘son dakika’ koduyla geçtiği bilgiye göre, lüks bir otelden patlama ve silah sesleri geldi. Bölgede DusitD2 isimli otelin yanı sıra bankalar ve işyerleri de bulunuyor. Bölgede yaşayanların tahliyesi için çalışılıyor.

İki kez patlama olduğunu belirten bir otel çalışanı, Reuters’a saldırı altında olduklarını söyledi. Ajansın geçtiği ilk fotoğraflarda da, otel çevresindeki araçların alev aldığı görülüyor. Yerel televizyonlar ise, otelden dumanların yükseldiği görüntüleri ekrana getirdi.

Amerikan AP haber ajansı, bölgede bulunanların olayı “terör saldırısı” olarak adlandırdığını ifade etti.

Yerel televizyonlar, bölgede en az 6 saldırganın olduğunu ifade ediyor.

Üstlendiler!

Eş Şebab terör örgütü, saldırıyı üstlendi. Reuters’a konuşan Eş Şebab Askeri Sözcüsü Abdülaziz Ebu Musab, saldırganların eylemlerine devam ettiğini vurguladı.

Özellikle Somali’de etkili olan terör örgütü, 2013 yılında Westgate alışveriş merkezine saldırmış, dört gün süren katliamda 72 insan hayatını kaybetmişti.

2015’te ise bu kez Somali sınırındaki Garissa Üniversitesi hedef alındı ve teröristler 148 insanı öldürdü.

Ülkedeki en kanlı saldırının tarihi ise, 1998. El Kaide terör örgütünün Nairobi’deki ABD Büyükelçiliği’ne bomba yüklü araçla düzenlediği saldırı 224 kişinin ölümüne yol açtı, şehri cehenneme çeviren patlamada binlerce insan da yaralandı.

Kaynak: www.milliyet.com.tr
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…