Home GÜNCEL Bursa’da sokaklarda barınan vatandaşlar soğuk nedeniyle barınma evine yerleştiriliyor

Bursa’da sokaklarda barınan vatandaşlar soğuk nedeniyle barınma evine yerleştiriliyor

- Guncellenme Tarihi: 15 Ocak 2019 13:43
3 min read
Bursa’da sokaklarda barınan vatandaşlar soğuk nedeniyle barınma evine yerleştiriliyor için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan ve 15 Ekim’de kapılarını açan erkek barınma evi, soğukların iyice etkisini gösterdiği bugünlerde evsiz vatandaşlar için sıcak bir yuva olurken, çaresizlik nedeniyle sokaklarda barınan vatandaşlar ise zabıta ekipleri tarafından alınıp, barınma evine yerleştiriliyor.

Kimileri yıllarca baktıkları çocukları tarafından sokağa terk edilmiş, kimileri ise iflas ederek işini kaybetmiş. Her biri farklı hayatların kahramanları olsa da onları bir araya getiren tek özellik, sıcak bir yuva özlemi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Ürünlü’deki barınma evi her yıl olduğu gibi bu yıl da parçalanmış hayatları sıcak bir yuvada buluşturuyor. Kapılarını 15 Ekim’de açan ve Mayıs ayı başına kadar konuklarına, üç öğün yemek, 24 saat sıcak su, sürekli sağlık kontrolü gibi imkânlar sunan erkek barınma evi sadece Bursalılara değil, Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlara da kucak açıyor.

Zabıtadan anlamlı denetim

Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri de belki de en anlamlı denetimlerinden birini kış aylarında gerçekleştiriyor. Denetimler esnasında sokaklarda, parklarda veya metruk binalarda geceledikleri belirlenen vatandaşlar, ekipler tarafından alınarak Büyükşehir Belediyesi erkek barınma evine yerleştiriliyor. Kestel ilçesinde geçimini sokaklardan kağıt toplayarak sağlayan ve kalacak yeri olmadığı için parklarda bahçelerde geceleyen bir vatandaş da Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından Güvercinlik Parkı’ndan alınarak, barınma evine yerleştirildi. Bu sezon için 541 kişiye hizmet veren barınma evinde halen 284 kişi kalıyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…