Home GÜNCEL Mudanya İYİ Parti İlçe Başkanı Fehim Çaptık istifaya zorlanıyor!

Mudanya İYİ Parti İlçe Başkanı Fehim Çaptık istifaya zorlanıyor!

- Guncellenme Tarihi: 31 Aralık 2018 13:44
5 min read
Mudanya İYİ Parti İlçe Başkanı Fehim Çaptık istifaya zorlanıyor! için yorumlar kapalı
0

İYİ Parti Mudanya İlçe Başkanı Fehim Çaptık, tabanın Hayri Türkyılmaz’ı desteklemek istemediğini rapor etmesi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık’ın raporu bana da gönder talebini iyi niyetle karşılayıp ona da göndermesi, Karabıyık’ın da bu raporu İYİ Parti teşkilatına servis etmesi neticesi parti suçu işlemiş sayılarak bugün istifa ettiriliyor. Son seçimlerde İYİ Parti’ye yüzde 15 oy kazandıran bir ilçe başkanı olduğu yok sayılarak istifaya zorlanan Çaptık’ın Meclis üyesi adayı olması bekleniyor. İlçe Başkanlığına bir kadın yönetici atanacağı ise iddialar arasında. 

CHP ve İYİ Parti arasında yapılan protokole göre CHP’nin iktidar olduğu yerlerde İYİ Parti belediye başkanlığı için aday göstermeyecek. İYİ Parti Mudanya’da da aday göstermeyeceğini duyurdu.

Ancak birçok kesim tarafından istenmeyen CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı İYİ Parti teşkilatı da istemiyor. Üstelik İYİ Parti ilçe yönetiminin hazırladığı olumsuz rapor da genel merkeze gönderildi.

İddiaya göre İYİ Parti İlçe Başkanı Fehim Çaptık, Bursa Milletvekili CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık’ı arayarak CHP ile ilgili olumsuz görüşlerini aktardı. Lale Karabıyık’ın bu görüşleri yazılı bir metin halinde istemesi sonucu Çaptık görüşleri bir metin yazıp Lale hanıma gönderdi.

Yine iddiaya göre Lale Karabıyık’a WhatsApp üzerinden gönderilen bu metin İYİ Parti’ye ulaştı ve Bursa yönetimi olaydan haberdar oldu. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yakın akrabası olan İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır’ı o koltuğa oturtan isim ise Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu olarak biliniyor. Tatlıoğlu, Bahadır nedeniyle Mudanya’da partisinin aday çıkarmaması yönünde sürekli görüş belirtiyor.

Lale Kayabıyık’a giden mesajlar ortaya çıkınca Fehim Çaptık’a istifa baskısı başlıyor. Ancak Çaptık, o baskıya direniyor. İstifa etmiyor. İYİ Parti seçmenine sahip çıkmaya devam ediyor. Parti seçmeninin ittifakta eğer CHP Türkyılmaz’ı aday çıkarırsa oy vermeyeceğini biliyor ve bu gerçekler ışığında mücadelesini sürdürüyor.

Mudanya’da yüzde 15 oy alan İYİ Parti’nin seçmeninin karşı çıkmasına rağmen CHP ile hem de Hayri Türkyılmaz üzerinden bir ittifaka zorlanması seçmenini de tedirgin etmiş durumda. Akrabalık ilişkileri ya da sadakatle vatandaşın talebi arasında hem CHP hem de İYİ Parti’nin atacağı adımı kamuoyu büyük merak içinde bekliyor.

Lale Karabıyık’a güvenerek ve samimiyetle itirazlarını yazan Fehim Çaptık istifaya zorlanırken, Lale Karabıyık’ın o mesajların nasıl İYİ parti Genel Merkezi ve Bursa teşkilatına ulaştığını izah etmesi kamuoyunca bekleniyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…