Home GÜNCEL ‘Sarı yelekliler’ protestosunda ölüm!

‘Sarı yelekliler’ protestosunda ölüm!

- Guncellenme Tarihi: 22 Aralık 2018 14:11
3 min read
‘Sarı yelekliler’ protestosunda ölüm! için yorumlar kapalı
0

Fransa’nın güneyindeki Perpignan kentinde, 36 yaşındaki otomobil sürücüsü, yol kesme eylemi yapan sarı yeleklilerin kapattığı kavşakta bekleyen diğer araçlara çarpması sonucu hayatını kaybetti. Böylece sarı yeleklilerin düzenlediği gösterilerde çıkan olaylarda  yaşamını yitirenlerin sayısı 10’a yükseldi.

Fransa’nın Perpignan kentinde, bir otomobil sürücüsü,  yol kesme eylemi yapan sarı yeleklilerin kapattığı kavşakta beklemek zorunda  kalan diğer araçlara çarparak yaşamını yitirdi.

Fransız medyasına göre, dün gece meydana gelen kazada 36 yaşındaki  otomobil sürücüsü, Perpignan kentinde yol kesme eylemi yapan sarı yeleklilerce  kapatılan kavşakta beklemek zorunda kalan diğer araçlara çarptı.

Kazada sürücü hayatını kaybederken, eylemi yapanlar hakkında “kasıtsız  cinayet ve trafiğin akışını engelleme” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Böylece sarı yeleklilerin düzenlediği gösterilerde çıkan olaylarda  yaşamını yitirenlerin sayısı 10’a yükseldi.

Gösteriler

Fransa’da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine  tepki olarak 17 Kasım’da başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel    Macron yönetimine yönelik öfkeye ve isyana dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri,  ülkede son yılların en şiddetli protestosu haline dönüştü.

Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal  bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Macron ve yönetiminden ekonomik  koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Sarı yelekliler, bunun yanı sıra hayatlarını yakından ilgilendirecek  konuların ve bununla ilgili çıkacak yasaların referandum yoluyla halka  sorulmasını istiyor.

Gösterilerde, şu ana kadar 10 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 4  bin 341 kişi gözaltına alındı, binden fazla kişi yaralandı.

Kaynak: www.milliyet.com.tr

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Geleceklerine Dair Hayallerini Resimle Anlattılar

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ‘Kendi …