Home GÜNCEL Hastanelerde yeni dönem!

Hastanelerde yeni dönem!

- Guncellenme Tarihi: 21 Aralık 2018 10:01
3 min read
Hastanelerde yeni dönem! için yorumlar kapalı
0

Sağlık Bakanlığı, tüm hastanelerde ‘Hasta Hakları Birimi Yerinde Değerlendirme Ekipleri’ kuruyor. Bu ekipler hasta ve hasta yakınları ile iletişim kurarak sorun oluşması ihtimali olan durumları tespit edip yerinde müdahale edecek.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’deki tüm hastanelerde ‘Hasta Hakları Birimi Yerinde Değerlendirme Ekipleri’ kuruyor. Bu ekipler klinikler ve acil serviste hasta ve hasta yakınları ile iletişim kurarak sorun oluşması ihtimali olan durumları tespit ederek, yerinde müdahale edecek.

81 İLE RESMİ YAZI GÖNDERİLDİ

Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi ve sorunların anında çözümü için pilot uygulaması yapılan ‘Hasta Hakları Birimi Yerinde Değerlendirme Ekipleri’ tüm Türkiye’deki hastanelerde kurulacak. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü 81 İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazı yolladı.

HASTA HAKLARI KONUSUNDA EĞİTİMLİ PERSONELLERDEN OLUŞACAK

Resmi yazıda, tüm hastanelerde Hasta Hakları Birimi Yerinde Değerlendirme Ekipleri’nin kurularak aktif görev yapmalarının sağlanması ve sürecin takip edilmesi istendi. Ekipler, birim sorumlusu, hasta hakları konusunda eğitimli psikolog, sosyal hizmet uzmanı, iletişim veya halkla ilişkiler eğitimi almış personel ile iletişim becerileri yüksek kişilerden oluşuyor.

SORUN OLUŞMASI DURUMUNDA YERİNDE MÜDAHALE EDİLECEK

Bu ekipler, klinikler ve acil serviste hasta ve hasta yakınları ile iletişim kurarak sorun oluşması ihtimali olan durumları tespit ederek, yerinde müdahale edip, çözüme kavuşturması, polikliniklerde ise başvuru yoğunluğu olan polikliniklerin belirlenerek burada saat başı ziyaretler gerçekleştirip, hasta ve hasta yakınlarından sorun çıkarma eğiliminde olanlar ile iletişim kurarak oluşması muhtemel şikâyet başvurularının önüne geçecekler.

İşte 81 ile gönderilen o resmi yazı;

Kaynak: www.sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…