Home GÜNCEL Vahşi cinayete ağırlaştırılmış müebbet!

Vahşi cinayete ağırlaştırılmış müebbet!

- Guncellenme Tarihi: 20 Aralık 2018 14:04
7 min read
Vahşi cinayete ağırlaştırılmış müebbet! için yorumlar kapalı
0

İstanbul Bahçelievler’de aynı evde yaşadığı kardeşinin eşini fön makinesi kablosuyla boğarak, cesedini yaktığı iddia edilen sanık Suriyeli  Eymen Omar ile ona yardım ettiği öne sürülen karısının yargılandığı davada, sanık  hakkında “nitelikli kasten öldürme” ve “nitelikli yağma” suçlarından  ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Eymen  Omar katıldı.

Müşteki Khaled Ahmed hakkında zorla getirilme kararına cevap  verilmediği belirtilerek, dosyanın sürüncemede kalmaması için dinlenilmesinden  vazgeçildi.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, tutuksuz sanık Emel  Fersi hakkında maktule yönelik nitelikli kasten öldürme ve nitelikli yağma  suçlarına yardım ettiği gerekçesiyle cezalandırılması için kamu davası açıldığı,  sanığın suçlara iştirak ettiğine ve yardımda bulunduğuna dair mahkumiyetine  yeterli kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından tüm suçlardan beraatini  istedi.

Mütalaada, tutuklu sanık Eymen Omar ve maktul Lina Halid’in aynı evde  ikamet ettikleri, ailevi bazı huzursuzluklar ve kıskançlık meselesi nedeniyle  aralarında husumet çıktığı, olay günü olan 10 Ekim 2017’de sanık Eymen Omar’ın  eve gittiği, kapıyı yengesi olan  maktul Lina Halid’in açtığı, evde otururlarken  Lina Halid ile Eymen Omar arasında tartışma çıktığı, Halid’in diğer odaya kaçarak  odanın kapısını kilitlediği, ancak sanığın odanın kapısını kırarak içeri girdiği  ve maktul ile tartışmaya, kavga etmeye devam ettiği belirtildi.

Kavganın ardından Eymen Omar’ın saç kurutma makinesinin kablosu ile  Lina Halid’i boğduğu belirtilen mütalaada, yere düşen Lina Halid’in nefes alıp  verdiği ancak kendini kaybettiği, bu sırada sanığın, maktulün parmağına takılı  bulunan yüzüğü ve boynundaki kolyeyi aldığı, daha sonra maktulün boynunda kablo  sarılı vaziyetteyken evin diğer odasına sürükleyerek götürdüğü, maktul nefes  alırken sanığın maktulü yaktığı ve evden ayrıldığı kaydedildi.

Mütalaada, sanık Eymen Omar hakkında “nitelikli kasten öldürme” ve  “nitelikli yağma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 10 yıldan 15 yıla kadar  hapis cezasına çarptırılması istenirken, ayrıca maktul Lina Halid’in Adli Tıp  Kurumu raporuna göre cinsel saldırıya maruz kaldığı ancak cinsel saldırı suçundan  sanık hakkında iddianamede dava açılmadığı, bu sebeple sanık hakkında “cinsel  saldırı” suçundan işlem yapılması için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç  duyurusunda bulunulması talep edildi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek,  sanığın avukatına mütalaaya karşı beyanda bulunması için duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede,  Bahçelievler’de 10 Ekim 2017’de evlerinde Lina Halid ile Eymen Omar’ın arasında  tartışma çıktığı, sanık Omar’ın, fön makinesi kablosuyla Halid’i boğduğu, kolyesi  ve yüzüğünü aldıktan sonra cesedini yaktığı belirtildi.

İddianamede, Eymen Omar hakkında “canavarca hisle veya eziyet  çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile “beden veya ruh  bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı yağma” suçundan  10 yıldan 15 yıla kadar, eşi Emel Fersi hakkında ise “suça yardım etme” suçundan  15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: www.milliyet.com.tr

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…