Home EKONOMİ BTSO, 1 ayda 1.600’e yakın yabancı iş insanını Bursa’ya getirdi

BTSO, 1 ayda 1.600’e yakın yabancı iş insanını Bursa’ya getirdi

- Guncellenme Tarihi: 20 Aralık 2018 15:01
10 min read
BTSO, 1 ayda 1.600’e yakın yabancı iş insanını Bursa’ya getirdi için yorumlar kapalı
0

Bursalı firmaların ihracatını artıracak projeler geliştiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 1 ayda 4 ayrı alım heyeti programına imza attı. Tekstil, Kimya, Gıda, Uzay Havacılık ve Savunma, Raylı Sistemler ile makine UR-GE Projeleri kapsamında 1600’e aşkın iş insanı, Bursalı firmalarla işbirliği masasında buluştu.

Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında şimdiye kadar 6 binin üzerinde iş dünyası temsilcisini 160 yurt dışı iş programı ile buluşturan; Ticari Safari Projesi kapsamında 100’e yakın ülkeden 20 bin alıcıyı Bursalı firmalarla bir araya getiren BTSO, sektörlerin ihracat hamlesine güç katmayı sürdürüyor. Bursa’nın dış ticaretini artırmaya yönelik projeleriyle kent ihracatının 14 milyar doları aşmasına katkı sağlayan BTSO,  Kasım ve Aralık aylarında bir dizi alım heyeti programına imza attı.

BURSA TEXTILE SHOW’DA 5.000 İŞ GÖRÜŞMESİ

BTSO öncülüğünde bu yıl ilk kez düzenlenen Bursa Textile Show fuarı, 14-16 Kasım tarihleri arasında Merinos AKKM’de gerçekleştirildi. Fuar bünyesinde BTSO’nun Ticaret Bakanlığı destekleriyle yürüttüğü Tekstil ve Giysilik Kumaş UR-GE Projesi kapsamında düzenlenen alım heyeti faaliyetine yaklaşık 50 ülkeden 350 yabancı firma temsilcisi katıldı. 90’a yakın firmanın stant açtığı fuarın sonunda 5 binin üzerinde iş görüşmesi gerçekleşti. Fuar, önemli işbirliklerinin oluşmasına zemin hazırladı.

GIDA SEKTÖRÜ İHRACATINA UR-GE DOPİNGİ

BTSO liderliğinde gıda sektörü temsilcileri, ‘Bursa Food Point’ kurumsal kimliği adı altında ihracatını güçlendirmeye devam etti. Gıda UR-GE Projesi ile daha önce 3 ayrı alım heyetine imza atan BTSO, 27 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında 33 ülkeden 160 iş insanını Bursalı firmalarla buluşturdu. Bursalı gıda üreticileri 4. alım heyetinde 1.000’in üzerinde iş görüşmesi gerçekleştirildi.

KİMYA ALIM HEYETİNE 70 İŞ İNSANI GELDİ

BTSO’nun yürüttüğü 15 UR-GE projesinden biri olan Kimya UR-GE Projesi kapsamında Aralık ayında bir alım heyeti programı düzenledi. BUTEKOM’da gerçekleştirilen alım heyetine 70’i aşkın yabancı iş insanı katıldı. Sektörün ihracatını ve rekabetçiliğini güçlendirmek için birçok yurt dışı B2B organizasyonunun yapıldığı alım heyeti faaliyetine yaklaşık 25 firma katıldı.

ENDÜSTRİ ZİRVESİ’NE ALIM HEYETİ DESTEĞİ

Geçen yıl düzenlenen Endüstri Zirvesi kapsamında düzenlediği alım heyeti faaliyeti ile Bursa tarihinin en geniş katılımlı alım heyeti programına imza atan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl yine Zirve kapsamında yeni bir alım heyeti düzenledi. Uzay Havacılık ve Savunma, Makine ve Raylı Sistemler UR-GE Projeleri kapsamında önemli yabancı alıcılar fuarda B2B organizasyonuna katıldı. TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş.’nin yurt dışı ofislerinin de katkısıyla Endüstri Zirvesi kapsamında 1.000’e yakın yabancı iş insanı Bursalı firmalarla buluştu.

 “DIŞ TİCARET ODAKLI BÜYÜMELİYİZ”

Bursa ekonomisinin dış ticarete dayalı büyümesini hedeflediklerini kaydeden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bu yapıyı oluşturmak adına son 5 yıllık süreçte önemli projeler hayata geçirdiklerini söyledi. Ticari Safari projesinin de bu önemli projelerden biri olduğunu kaydeden Başkan Burkay, firmalara yeni iş fırsatları oluşturmak adına bugüne dek farklı sektörlerde 30’u aşkın alım heyeti programı düzenledikleri bilgisini verdi. Burkay, “Firmalarımızın ihracatını artırmak, dünya çapında tanınırlığını sağlamak ve yeni pazarlara ulaşmalarının önünü açabilmek amacıyla projemizle 100’e yakın ülkeden 20 binden fazla firma ve kurum temsilcisini Bursa’ya getirerek üyelerimizle birebir görüşmeler yapmalarını sağladık.” dedi.

FUARLARA ‘TİCARİ SAFARİ’ KATKISI

İbrahim Burkay, Bursa’da düzenlenen fuar organizasyonlarının Ticari Safari projesi kapsamında gelen alım heyeti gruplarıyla önemli bir ivme kazandığına da dikkat çekerek şunları söyledi: “TÜYAP Bursa işbirliğinde yalnızca bu yıl düzenlediğimiz organizasyonlarla 7.000 yabancı iş insanını Bursa’da ağırladık. Bu çalışmalarımız sayesinde fuarlarımız çok daha verimli bir hal aldı. Yeni dönemde de fuarlarımıza katılan firmalarımızın ticaretine alım heyeti organizasyonlarımızla katkı sağlamaya devam edeceğiz.” Alım heyeti gruplarını kent ticaretinin kalbinin attığı BUTTİM, Vişne Caddesi gibi önemli merkezlerde faaliyet gösteren firmalarla da buluşturduklarını belirten Başkan Burkay, bu merkezlerdeki firmaların da ihracatını ve marka değerlerini güçlendirdiklerini söyledi. Burkay ayrıca kente gelen yabancı alıcıların turizm ve çarşı ekonomisine de önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

“1.000 YENİ İHRACATÇI”

Alım heyeti programları sayesinde birçok firmanın yeni iş bağlantıları kurduğunu belirten İbrahim Burkay, yapılan çalışmalar sayesinde firmaların özgüven kazandıklarına dikkat çekti. BTSO üyelerinin uluslararası alanda çok daha güçlü bir konuma ulaşmasını sağladıklarını kaydeden Burkay, “Son 4 yılda kentimizin 1.000 yeni ihracatçı firma kazanması ve geçen yıl 14 milyar doları aşan ihracat rakamıyla tarihimizin en yüksek yıllık ihracat performansına ulaşmamız, ortaya koyduğumuz çalışmaların başarıya ulaştığının en önemli göstergeleri. BTSO olarak ülkemizin ihracat hedeflerine en yüksek düzeyde katkı koymaya devam edeceğiz. ” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…