Home GÜNCEL Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

- Guncellenme Tarihi: 17 Aralık 2018 15:07
10 min read
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar için yorumlar kapalı
0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Mevlana Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşuyor. Ankara’da geçen hafta meydana gelen tren kazasıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sorumlu olanlardan yasalar içinde hesap sorulacak” dedi.

Erdoğan, ABD Başkanı Trump’la telefonda görüştüğünü açıkladı, “Sayın Trump’la konuştum; Fırat’ın doğusuna bu teröristlerin gitmesi lazım, eğer gitmezlerse biz göndereceğiz” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerinin satır başları şöyle:

Bizim için Konya dirilişin ve direnişin sembolüdür. Her köşesi medeniyet, el emeği kokan bu şehir daima bizim göz bebeğimiz olmuştur. İnşallah seçim öncesi bir kez daha sizleri ziyaret edeceğim.

Geçtiğimiz hafta ikinci 100 günlük planımızı açıkladık. Geçtiğimiz perşembe günü Ankara- Konya hızlı treninde hayatını kaybedenlere rabbimden rahmet diliyorum. Aynı kazada yaralananlara şifa diliyorum. Kazayla ilgili idari soruşturma devam ediyor, kazada sorumlu bululnanların yasalar içinde hesabı sorulacak. Öte yandan Konyamız için önemini bildiğim 22 km’lik Necmettin Erbakan Üniversitesi hafif raylı sitem hattının tamamlanmasını takip edeceğiz.

Konyayı da Uğur kardeşimize emanet ediyoruz. Ey Konya, 31 Mart’ta bir kez daha en yüksek oy oranıyla Konya’yı bir numaraya taşıyor muyuz? Önümüzdeki seçimlerde bir kez daha AK Parti belediyeciliğini zirveye taşıyor muyuz? Bugün açılışını yapacağımız projeleri teker teker saysam akşamı ederiz.  Yatırım bedeli 180 trilyon lirayı bulan Konya yolu, ve 30 trilyonu bulan Karaşehir geçişi de açılışını yapacağım projeler arasında. Meram Tıp Fakültesi’ne 155 yatak ilave ettik. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın çeşitli yatırımları var, onları da bugün açıyoruz.

“KONYA ÜLKEMİZİN PARLAYAN YILDIZIDIR”

Büyükşehir belediyemizin temin ettiği 187 otobüsü bugün hizmete alıyoruz. Yollardan, köprülere, spor tesislerine kadar toplam 26 ayrı hizmetin daha açılışını yapıyoruz. Millet Bahçesi’nin de resmi açılışını yapıyoruz. Tüm bu yatırımların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün Konya ülkemizin parlayan yıldızı durumundadır. Sadece ülkemizde sınırlı kalmamış, kendisini uluslararası düzeyde de kabul ettirmiş durumdadır.

Burada asıl söylemek istediğim şudur; bir millete olan sevginin ölçüsü yapılan hizmetlerdir. Bay Kemal öyle olmuyor bu iş. İcraat gerekli. SSK’da genel müdürlük yaptın bütün hastanelerimiz rezaletti. Biz Türkiye’yi ve milletimiz çok sevdik. Çok sevdiğimiz için de çok hizmet etmenin gayreti içinde olduk. Gece gündüz milletimizin emrinde çalışıyoruz. Türkiye’nin nereden nereye geldiğini çok daha iyi anlıyoruz. Batı ülkelerinin aslında sefalet içinde olduğunu görüyoruz, bunları gördükçe rahmetli Menderes’in rahmetli Özal’ın açtığı ufuklar olmasaydı ülkemizin nereye savrulacağını daha iyi anlıyoruz.

“SAYIN TRUMP’LA KONUŞTUM”

Türkiye’nin bugün bu kadar hakkını hukukunu savunabilmesinin ardından ülkemizi büyütmemiz vardır. Zeytin Dalı’nda, Afrin’de ve en sonunda Sincar’da da bunu yaşadık. Kazdıkları kuyuları teröristleri gömüyoruz. Sayın Trump’la konuştum; Fırat’ın doğusuna bu teröristlerin gitmesi lazım, eğer gitmezlerse biz göndereceğiz.

Hayata geçirdiğimiz hiçbir adımın boşa gitmediğini görüyoruz. Eski Türkiye yok artık. Eskinin Konyasını bir düşünün, havayolu var mıydı, bu yollar var mıydı? Mevlana’yı anmak için doğru düzgün bir yerimiz var mıydı?

Son 5-6 yılımızı gözden geçirdiğimizde maruz kaldığımız her saldırının üzerinden geldik. Gezi dediler, 10-12 tane ağaç bir yerden sökülüp bir yere taşınacak diye kıyamet kopardılar. Afedersin, Dolmabahçe’de camiye bira şişeriyle girdiler. İş makinaları ile yolları mahvettiler. Sonunda ne oldu, bu gezicileri derdest ettik.

“ÇÖZÜM SÜRECİ FALAN BEKLEMEYİN”

15 Temmuz’da ne yaptılar? Devlete karşı darbe girişiminde bulundular. 16 saatin sonunda bu darbecileri derdest ettik mi? Ettik. Yargı çerçevesi içinde şu an birçoğu cezaevinde. Bu millete kimse bedel ödettiremez. Bazıları şimdi gelip ağlıyor, benim oğlumun suçu yok diye. Oğlunun suçu yoksa çıkar. Biz 251 şehidimizi unutmadık. Şimdi çözüm süreci dedik, önlerini açtık yanaşmadılar. Şimdi bir daha çözüm süreci falan beklemeyin. Geçti artık o iş. Bu ara Bay Kemal sokağa çağırıyor. Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, nedir sokağa çağırıyor. Haddini bil, haddini. Bilmezsen haddini bu millet patlatır enseni.

Bay Kemal, 15 Temmuz’da havalimanından tankların arasından kaçtın Bakırköy Belediyesi’ne gittin. Ama bu defa gidemezsin. Bu ifadeleri kullanırken dikkatli kullan. Eğer bir şey yapacaksan 31 Mart’ta sandıklar var. Çalış senin de olsun, alabiliyorsan al. Bütün belediyeler CHP’li olacak diyor, 31 Mart’ta göreceğiz. 31 Mart’ta benim milletim CHP’ye şimdiye kadar ödettiğinden daha fazlasını ödetecek.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …