Home GÜNCEL MASAL KAHRAMANLARI veFAN’LARI

MASAL KAHRAMANLARI veFAN’LARI

- Guncellenme Tarihi: 6 Aralık 2018 20:35
6 min read
MASAL KAHRAMANLARI veFAN’LARI için yorumlar kapalı
0

Türk milletinin özelliklerini taşıyan, Türk Masal Kahramanlarımız.

Keloğlan.Nasrettin Hoca, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Sedef Bacı, Hamur Bebek, Tasa Kuşu, Küllü Fatma, Keloğlan, Tembel Mustafa, Tembel Kız…

Eski Türk masal kahramanlarının özellikleri; “iyi, doğru, dürüst, ahlaklı, erdemli, yardımsever”kahramanlardır…

Türk masal kahramanları her zaman iyinin, doğrunun, adaletin yanındadırlar. Hiçbir zaman kötülük yapmazlar. Her zaman insanlara yardımcı olmaya çalışırlar..

Günümüz Masal Kahramanları İktidar Partisi Genel Başkanı ve Muhalefet  Genel Başkanı  olabilir mi?

Birisi 24 dört yıldır başkan, diğeri 9 yıldır.

İlki sürekli SEÇİM kazanıyor.

Diğeri sürekli kaybediyor..

Sürekli kazanan,  Türkiye’de ve dünyada büyüklere demokrasi, ekonomi, kültür ve tarih konusunda masallar anlatmaya devam ediyor. FAN’LARI , bu masalları dinleyerek mışıl mışıl uyuyorlar.

Sürekli seçim kaybeden sayın Kılıçdaroğlu, büyüklere masal anlatmak konusunda uzmanlaştı. Aynı zamanda koltuğunu korumaya ve koltukta kalmaya devam ediyor.

Geçenlerde şöyle demiş: “Ankara’da, İstanbul’da, Adana’da, Mersin’de her yerde güzel şeyler olacak. Demokrasiyi yerelde topluma göstereceğiz. Herkes mutlu olsun, güzel şeyler olacak.”Diyor..

Olmayan yerine getirilemeyen sözler veriyor..

Bu yıl haziran ayında yapılan genel seçimlerden önce de, “Haziranda, söz veriyorum, bu ülkeye huzur gelecek, barış gelecek ve hepimiz huzur içinde evimizde oturacağız” demişti. .

Ancak haziranda sandıktan huzur ve barış değil, TEK ‘ BAŞKAN’ çıktı.

Nisan 2017 referandumu öncesinde de, İktidar partisine “hodri meydan” çağrısı yaparak, referandumdan “hayır” sonucunun çıkacağını iddia etmişti. Ancak referandumdan “evet” sonucu çıkmıştı. Kendi tabanını masallarla uyutmayabilirdi.

Üstelik Sürekli kaybeden sayın Kılıçdaroğlu bunu bir kere, iki kere değil, tam dokuz kere yaptı!

2010 yılında genel başkan seçildiğinden beri girdiği tüm seçimleri, yani toplam dokuz seçimi de kaybetti. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde, bu kadar çok seçim kaybettiği halde bu kadar uzun süre genel başkanlık koltuğunu koruyan bir lider var mı?

Maalesef ülkemizde, Muhalefet de kalmayı seven, Deniz Baykal döneminde de böyle olduğu gibi Kılıçdaroğlu döneminde de aynı bozuk düzen devam ediyor.

Gerçek şudur ki; Bazı ülkelerde, girdiği tüm seçimleri kazansa bile, bir liderin seçime girme sayısına sınırlama getirilir. CHP’de ise her şey tersine işler. Bir genel başkan ne kadar çok seçim kaybederse, o kadar uzun süre o koltukta kalmaya devam eder!

CHP’de ise 1990’lı yıllardan beri tam tersi oluyor. Kılıçdaroğlu, “dokuz seçim kaybetti, onuncu seçimi de kaybedecek”  gibi görünüyor..

 Sayın Kılıçdaroğlu, duyarlı bir davranışla, seçim sonucu ne olursa olsun, seçimden sonra olağanüstü kurultayı toplayıp bir daha genel başkanlığa aday olmayacağını seçimlerden önce açıklarsa ve doğru kişileri aday gösterirse, daha iyi olur mu?

Aksi halde, büyüklere masal anlatan kişi olmaktan da çıkar, kendisi bir masal karakterine dönüşür.

İyi uykular..

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…