Home GÜNCEL İnegöl’de ‘Devrim’ yapacağız

İnegöl’de ‘Devrim’ yapacağız

- Guncellenme Tarihi: 23 Kasım 2018 11:16
12 min read
İnegöl’de ‘Devrim’ yapacağız için yorumlar kapalı
0

Ak Parti İnegöl Belediye Başkan Aday Adayı Devrim Kosova, seçim sürecinde Bursa Söylem Gazetesine çok özel açıklamalarda bulundu. “Mevcut İnegöl yönetimine talip olduğumuz andan itibaren ve bundan sonraki süreçte basın ile birlikte birbirimize destek olacağız” diyerek sözlerine başlayan Kosova, başarılı bir siyasetçi olmanın yanı sıra aynı zamanda 2 çocuk annesi bir öğretmen. Uzun yıllar siyasette aktif rol alan Kosova, şehre kadın eli değmesinden ziyade kendisine olan güveniyle ön plana çıkıyor. Belediye Başkanlığı bayrağını iyi taşıyacağıma inanıyorum diyen Devrim Kosova, ” Bugün geldiğimiz bu noktada Belediye Başkanlığı için tamamen kendime ve bu şehre dair geliştirdiğim projelere güvenerek yola çıktım” diyor.

İsminizin anlamı nedir?

Babam ve annem yeni evlendiğinde çok fakirlermiş. Babamın daha yeni mezun olduğu bir dönemde dünyaya gelmişim. Benim dünyaya gelme sürecim çok sancılı olmuş ve doğum yaklaşık 4 gün sürmüş. Şakire ebe babama senden tek şartla para almam, bu çocuğun adını Devrim koyacaksın demiş. Babamların da hoşuna gitmiş ve adımı Devrim koymuşlar.

FETÖ ile yakınlığıyla bilinen Nilüfer Kadım Girişimciler Derneği (Nilkader) ile olan eski bağlantınız size bu adaylık sürecinde dezavantaj yaşatır mı?

Öncelikle bu soruyu sorduğunuz için çok teşekkür ederim çünkü bu konunun kapalı kapılar ardından dedikodu malzemesi yapıldığını iyi biliyorum. Sormuş olduğunuz soru bu anlamda benim için çok kıymetli. O süreç içerisinde hakkımda yapılan şikayetler, asılsız iddialar neticesinde okulum 3 hafta süresince kapatıldı. 3 hafta sonra ben okulu yeniden açtım. Açma sebebim şuradaki beyaz peçete kadar temiz olmamdır. 9 Eylül tarihi OHAL meselesinin ilk zamanlarıydı. Eğer terör örgütüyle tırnak ucu kadar bir bağlantım olmuş olsaydı bırakın okulu yeniden açmayı bugün burada sizinle bu röportajı yapma lüksüm bile olamazdı. O sebeple gerek İç İşleri Bakanlığı gerek istihbarat daireleri gerekse Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulum, şahsım ve tüm çalışanlarım ile ilgili geçmişe dönük her türlü inceleme yapıldı. Şahsi hesaplarımız, mal varlıklarımız, hesap hareketlerimiz vs. Devlete tehdit oluşturabilecek, bu yapıyla ilişkilendirilebilecek hiçbir maddi ve manevi ilişki bulunmadığı için ben bu iddialardan tam 21 gün sonra okulumu açtım. O günden beri de alnımızın akıyla eğitim ve öğretime devam ediyoruz. Bugün geldiğimiz 850 kapasiteli okulumuz da bu şehrin bu iddialara hiç inanmadığının bir göstergesidir. O dernekte bulunmamızın tek amacı kadının iş ve sosyal hayattaki başarısını savunmaktı. Bizler iyi niyetle kadınlara hizmet etmek amacıyla oradaydık.

AK Parti’den aday olmamanız durumunda başka bir partiden aday olmayı düşünüyor musunuz?

Ben siyasi hayatıma Adalet ve Kalkınma Partisinde başladım. O süreçten bu sürece de herhangi bir partide varlığım söz konusu olmadı. Bundan sonraki süreçte de olmayacak.

Vildan Yılmaz Gürel’in Milletvekili olması sizin Belediye Başkanı olmanızda bir artı sağlar mı?

Vildan hanımın varlığından ve konumundan güç alarak böyle bir başkanlığa kalkıştığımı söylemem yanlış olur. Ben 2011 yılında Milletvekilliğine aday adayı olduğumda Vildan hanım Milletvekili değildi. Herhangi bir siyasi erke dayanarak bu sürece başlamadım. Hayatımda attığım adımları kendime güvenerek atmışımdır. Bugün geldiğimiz bu noktada da Belediye Başkanlığı için tamamen kendime, bu şehre dair geliştirdiğim projelere güvenerek yola çıktım.

Belediye Başkanı olursanız yapmak istediğiniz şeyler nelerdir?

Belediye Başkanı olursam 1 Nisan sabahı hepiniz gülümseyerek uyanacaksınız onu biliyorum. Benim yüzüm güldüğü için sizin yüzünüz gülecektir. Çünkü beni en sevmeyen insanın bile sevdiğini bilirim. O sebeple sevdiğiniz insanın elde ettiği başarının verdiği bir keyif olacak hepinizde. Kadın eli değmesinden ziyade, Devrim Kosova bir yola çıkar. Zor da olsa, ağlasa da, yorulsa da o yolu tamamlar. Çok şey değişeceğini, keyifli bir seçim süreci geçireceğime eminim. Şehrin temizliği, sosyal ve kültürel aktiviteler , halkın hep birlikte eğitilmesi adına benim o sinerjiyi oluşturabileceğimi, bayrağı iyi taşıyacağıma inanıyorum.

Belediye Başkanı olursanız yapacağınız ilk işiniz ne olacak?

1 Nisan günü mevcut STK’lar, mevcut teknik odalar gibi bilir kişilerle bir araya geleceğim. Onlarla bir araya gelip projelerin yapılabilir önceliklerini, yapılması gereken öncelikli projeleri ve süreçlerini değerlendirip yol çıkacağız. İnegöl’ün bir mega projeye ihtiyacı yok. İnegöl her şeye çok hazır. İnegöl’ün kendini ulusal ve uluslararasında malzemesi de, insan gücü de çok ama o birliği sağlayabilecek bir Belediye reisi yok. Ben o konuda iddialıyım. Herkesi bir araya toplayacağız ve İnegöl’ü ulusal ve uluslararası basında anlatacağız.

Bu proje benim olmalı dediğiniz bir proje var mı?

Ben bu görevleri bitirdiğimde, bugün rahmetli Hikmet Şahin’in anıldığı gibi anılmak isterim. Bu süreç bittiğinde bu şehir meydanları, parkları konuşacak. Bu süreç bittiğinde bu şehrin caddeleri çiçek açacak. Bu süreç bittiğinde herkesin eşiyle dostuyla gidip oturabildiği kültür merkezleri olacak. Aynı zamanda bu şehrin bir tiyatro salonu, birkaç sinema salonu, belediyeye ait birkaç sosyal tesisi olacak.

Aday adaylığı sürecinde bir anket yaptırdınız mı?

Anket yaptırmadım ama mevcut yapıldığını bildiğim anketleri takip ediyorum. Yerel basınımız da bir anket yaptırdı. Takip ediyorum çünkü ben istatistiklere inanırım. Mesleğimle doğru orantılı olarak öğrencilerimin başarılarını da istatistiklerle takip ediyorum. O anlamda rakamsal karşılıkları önemsiyorum. En son baktığım ankette 42.3 oy oranıyla 1. sıradaydım.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren: “Gemlik’in İki Markası Var; Zeytin ve TOGG”

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Arzu Şen Karata…