Home GÜNCEL AK Parti’de adaylık şartları belirlendi

AK Parti’de adaylık şartları belirlendi

- Guncellenme Tarihi: 5 Kasım 2018 10:30
4 min read
AK Parti’de adaylık şartları belirlendi için yorumlar kapalı
0

AK Parti 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerle ilgili aday adaylığı şartlarını açıkladı.  Seçimlerde gösterilecek adayların tespiti ve sıralaması merkez yoklaması usulüyle yapılacak.  Yarın (bugün) başlayacak belediye başkan adaylıkları başvuruları 12 Kasım’da sona erecek.

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) 2 Kasım’da gerçekleştirdiği toplantıda, yerel seçimlere ilişkin adaylık şartları ve adaylardan alınacak aidat miktarlarını netleştirdiğini açıkladı. AK Parti’nin tüm seçim çevrelerinde seçimlere katılacağını belirten Salman, MKYK’da alınan karar uyarınca gösterilecek adayların tespiti ve sıralamasının merkez yoklamasıyla belirleneceğini hatırlatarak, belediye başkanlıkları için aday adaylığı başvurularının yarın (bugün) başlayacağını ve bir hafta süreceğini söyledi. Başkan Salman, belediye meclisi ve üyelikleri için başvurularının ise 5 Kasım-3 Aralık 2018 tarihleri arasında alınacağını kaydetti.

BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylıkları için AK Parti Genel Merkezi’ne, ya da Genel Merkez’e iletilmek üzere AK Parti İl Başkanlıklarına yapılması gerektiğine değinen Başkan Salman, “İlçe ve Belde belediye başkan aday adalığı için başvurular İl Başkanlıklarına, ya da İl Başkanlığı’na ulaştırılmak üzere İlçe Başkanlıklarına yapılabilecek. Belediye meclisi üyeliği için aday adaylığı başvuruları ise İlçe Başkanlıkları alacak” dedi.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN

10.000 BİN LİRA

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, MKYK toplantısında başvuru yapacak adaylardan alınacak aidatların da belirlendiğini bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvuru yapacak aday adaylarından 10 bin lira, nüfusu 100 binin üstünde olan iller için ise aday adaylarından 5 bin lira alınmasının kararlaştırıldığını ifade eden Salman,“Bunların dışındaki illerde ve ilçelerde nüfusa göre aidat alınacak. Partimiz,  başvurularda kadın ve gençlerimiz ile engelli vatandaşlarımıza aidat konusunda kolaylık sağlamıştır. Belirlenen aidat miktarları kadın ve genç adaylarımızdan yüzde 50 daha düşük alınacak. Engelli adaylarımızdan ise aidatların yüzde 25’i alınacak” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…