Home GÜNCEL Karacabeyliler Bengü konseri ve Buggy RC Yarışları ile stres atacak

Karacabeyliler Bengü konseri ve Buggy RC Yarışları ile stres atacak

- Guncellenme Tarihi: 1 Kasım 2018 13:15
4 min read
Karacabeyliler Bengü konseri ve Buggy RC Yarışları ile stres atacak için yorumlar kapalı
0

Sahip olduğu birbirinden eşsiz değerlerin, Bursa ve ülkemiz gündemine taşınması hedefiyle, hayatın her alanına yönelik ciddi atılımlara imza atan Karacabey Belediyesi, dolu dolu bir hafta sonunu vatandaşlara sunmaya hazırlanıyor.

Bu doğrultuda Tunceli’den gelen şehit haberleri nedeniyle ertelenen Bengü konseri 3 Kasım Cumartesi akşamı gerçekleştirilecek. Bunun dışında hafta sonu iki gün boyunca sürecek olan ‘Buggy RC Model Araç Yarışları Türkiye Finali’Öğretmenler Park’ında yapılan yeni yarış pistinde düzenlenecek.

Dolu dolu bir hafta sonu

Geçtiğimiz hafta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında organize edilen Bengü konseri, gelen şehit haberleri sonrasında ileri bir tarihe ertelenmişti. Belediyeden yapılan açıklamada konserin 3 Kasım 2018 Cumartesi akşamı Cumhuriyet Alanı’nda saat 21.00’da gerçekleştirileceği belirtildi.

Hafta sonu Karacabeylileri bekleyen bir diğer etkinlik de, RC Buggy Yarış araçlarının final mücadelesi olacak. Öğretmenler Parkı içinde oluşturulan ve ülkenin en kapsamlı RC Yarış Pisti haline getirilen alanda 3-4 Kasım tarihlerinde Buggy RC Model Araçları final müsabakaları gerçekleştirilecek.  Benzin ve nitro ile çalışan ve saatteki hızları 100-120 km’ye çıkabilen araçların final müsabakaları nefes kesecek. Yarışlar cumartesi ve Pazar günü saat 11.00 ile 17.00 arasında aralıksız sürecek.

Yarış pisti ilçeye ayrı bir işlevsellik kazandırdı

 RC Yarış Pisti ile ilgili açıklamalarda bulunan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Türkiye’ye model olacak pistin çok amaçlı kullanılabileceğini söyledi.

Özkan, sadece bu yıl ailesiyle birlikte bine yakın yarışçıyı ağırlayan pistinbölge esnafına ciddi hareketlilik kazandırırken, vatandaşlar içinde de keyifli bir görsel şölen yaşattığına dikkat çekerek, “Mevcut alan şu anda Türkiye’nin en kapsamlı yarış pisti. Model uçaklardan offroad ve onroad araçlarına, su araçlarından drifte kadar farklı pistlerin kullanıma açıldığı alan, yarış harici günlerde küçük çocuklarımız için akülü araç ve bisiklet binme alanı olarak da kullanılabilmektedir. Çevrili alan içerisinde çocuklar güvenli bir şekilde sürüş deneyimini minyatür yollarda yaşayabilirler. Bunun yanında yılda farklı zamanlarda yapılacak etkinliklerle en az 2 bin kişinin ilçeye turistik amaçlı gelmesini bekliyoruz. Pist hem şehrimize hem parkımıza ayrı bir işlevsellik kazandırdı” dedi.

Başkan Özkan, Bengü konseri ve yarışlara 7’den 70’e tüm Karacabeylileri beklediklerini de sözlerine ekledi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…