Home GÜNCEL Demirtaş’ta bölgeye nefes aldıracak yeni köprü

Demirtaş’ta bölgeye nefes aldıracak yeni köprü

- Guncellenme Tarihi: 31 Ekim 2018 16:06
3 min read
Demirtaş’ta bölgeye nefes aldıracak yeni köprü için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Demirtaş Bölgesi ile Avdancık Mahallesi’ni birbirine bağlayacak yeni köprü, bölge ulaşımına nefes aldıracak.

Osmangazi Belediyesi, Demirtaş Bölgesi ile Avdancık Mahallesi arasında ulaşımda sıkıntıya yol açan eski köprünün yerine modern bir köprü inşa etti. İki mahalleyi birbirinden ayıran dere üzerine hem araç hem de yaya trafiğine uygun olarak inşa edilen 27 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğundaki köprünün asfalt, tretuvar ve çevre düzenleme çalışmaları dışında tüm imalatları tamamlandı. İki yönlü yaya yolu da bulunan köprü, bağlantı yolları ile birlikte Avdancık ve Seçköy Mahalleleri ile Demirtaş Barajı çevresinde bulunan maden ocaklarına ait araçların oluşturduğu trafik sorununu çözecek.

Yeni köprünün bölgede artan trafik yoğunluğunu rahatlatacağını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Eski köprü, sadece tek aracın geçeceği genişlikte olması nedeniyle bölgedeki artan trafik yoğunluğuna cevap veremez duruma gelmişti. İnşa ettiğimiz yeni ve modern köprü ile bölgede artan trafiği yoğunluğunu rahatlatacağız. Fore kazık yöntemi ile temelini sağlamlaştırdıktan sonra kirişler konuldu. Çift aracın rahatlıkla geçebileceği 27 metre genişliğindeki köprü, aynı zamanda her iki yönde yer alacak 1.5 metre genişliğindeki yaya yolları ile rahat ve güvenli ulaşım imkanı sunacak. Önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…