Home GÜNCEL AL SANA TEKZİP…!

AL SANA TEKZİP…!

- Guncellenme Tarihi: 31 Ekim 2018 17:29
12 min read
AL SANA TEKZİP…! için yorumlar kapalı
0

Şehir Gazetesi; Mudanya Belediyesinin Özdilek AVM’nin tam karşısındaki alanda yapılan imar değişikliği konulu bir haber yaptı. Belediyemiz de bunun üzerine bir açıklama yapma gereği duymuş, konu önemli tabii, adamı başkanlıktan eder…! Gönderilen tam metni aşağıda bulacaksınız, tekzip istemiş Hayri Efendi olur, neden olmasın da… O metinde yazmadıklarınızı da biz karalayıverelim buraya…

Yazmışlar ki; “Bir bölgenin yapılaşma şartları, fonksiyonları, donatı alanları imar planı ile belirlenir. Mudanya Arkeolojik Alanı’nın sit derecelendirmesi BKVKBK’nın 27.04.2012 tarih ve 712 sayılı kararı ile belirlenmiştir ve imar uygulaması yapılan alan 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmiştir. Daha sonra ise bahse konu alanın imar planı 15.11.2013 tarih ve 280 No’lu meclis kararı ile Mudanya Belediye Meclisi tarafından onaylanmış, 23.01.2014 tarih ve 51 No’lu meclis kararı ile Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanmasının ardından 09.05.2014 tarih ve 3241 sayılı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile uygun bulunarak kesinleşmiştir.”

4.05.2015 tarihinde 3194 sayılı imar kanununun 18.maddesine göre imar düzenlemesine alındığını neden yazmadınız… Önemsiz mi… Zorunlu mu…

Hayır hiçbiri değil… 18 uygulaması yaparak bu alanı arsaya dönüştüren sizlersiniz. Ardından da 10/C ile şuulandırma yapan da yine sizsiniz…

Demişler ki; “İmar planı kesinleştikten sonra, imar planına uygun şekilde imar uygulaması yapmak yasal bir zorunluluk olup, İMAR UYGULAMASI İLE BİR BÖLGENİN İMARA AÇILMASI SÖZ KONUSU DAHİ OLAMAZ.”

Madem sadece yasal zorunluluk yüzünden yaptınız da bu işlemi neden Özdilek AVM’de o kadar patırtı çıkardınız ki? Yok açlık grevi, yok boykot çağrısı, yok AVM’ye giden personele sorgu sual…? Özdilek AVM’de hukuka aykırı bir işlem mi vardı yoksa? O da tamamen hukuk çerçevesinde değil miydi? Şimdi o 18 uygulaması yaparak arsaya çevirdiğin alanın altında antik kent kalıntıları yok mu? Bahse girerim Özdilek’in altındakinden daha çok var hem de…! Var mısın bahse, hadi bir kazı başlat da herkes kani olsun..!

Yine yazmışlar ki; “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyen, vatandaşa hesabını veremediği bir kuruş harcaması olmayan belediyemiz…”

Bence artık bunu da ispat zamanın geldi… Hayri efendi hatırlar mısın bilmem ama, hani ilk göreve geldiğinde senin seçim vaatlerinden biriydi bu… Her yıl kocaaaa bir afiş yaptırıp Belediyenin önüne asacaktın gelir – gider tablosunu… Senden şüphe ettiğimizden değil bu talep, her yerde bas bas bağırmana gerek kalmaz yani bu konuda, AS ŞU TABLOYU DA VER VATANDAŞA HESABINI…

Son paragrafta yine pek saygıdeğer belediyemiz demiş ki; “Hiçbir biçimde hukuka ve kanuna aykırı bir işlem yapmamış olan idaremizin yerine getirilmesi zorunlu olan imar uygulamasını yapmış olması, kamuoyunu yanıltma amacı güden rant odakları tarafından bölgenin imara açılması gibi yansıtılmış ve haberciliğin temel prensiplerinden olan kamuoyunu gerçeklerle buluşturma ilkesi açık biçimde ihlal edilmiştir.”

Bak böyle atıp tutmak kolay, birilerini rant odaklı olarak nitelendireceksin ardında delilin, ispatın olmalı… Kimmiş bu rant odakları, nereden rant ediyorlarmış, açıklayacaksın..! Açıklayamazsan bu lafların altında ezilirsin, derler ki fikri neyse zikri de odur, bilesin..!

Şimdi bir zahmet bu soruları da açıkla ki, açıklamandaki eksikler giderilsin… Ve son cümle, al sana tekzip..!

BASINA ve KAMUOYUNA

Mudanya’nın ilk kurulduğu yer olan 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti’nin liman kısmında yer alan kalıntıları AVM’ye hapsedilirken, aynı bölgenin üst kısmında gün yüzüne çıkan ve belediyemiz tarafından arkeopark olarak Mudanya’ya kazandırılmak istenen bölgeyle alakalı bazı yayın organlarının gerçek dışı iddialarına karşı açıklama yapma zorunluluğumuz doğmuştur.

“Çalmaz çırpmaz kandırmaz Hayri Türkyılmaz” sloganı ile göreve seçilen ve Mudanya’nın geleceği için, dürüst bir yönetim ve tertemiz bir belediyeyi inşa etmek adına ilk günden bu yana canla başla tamamen şeffaf biçimde çalışan belediyemiz bir takım rant odaklarınca zaman zaman türlü iftiralara maruz bırakılmaktadır.

Belirtmek isteriz ki; iddia edildiği gibi belediyemiz tarafından antik kent alanı üzerindeki bir araziye 4 kat imar verilmesi asla söz konusu değildir. Teknik bilgilere ulaşılmadan, yeterli araştırma ve inceleme yapılmadan, tamamen kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve idaremizi karalama amacı güden bu haberi yapan kişiler ve haberi yayınlayan kuruluş hakkında yasal haklarımızı kullandığımızı ayrıca bildiririz.

Bir bölgenin yapılaşma şartları, fonksiyonları, donatı alanları imar planı ile belirlenir. Mudanya Arkeolojik Alanı’nın sit derecelendirmesi BKVKBK’nın 27.04.2012 tarih ve 712 sayılı kararı ile belirlenmiştir ve imar uygulaması yapılan alan 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmiştir. Daha sonra ise bahse konu alanın imar planı 15.11.2013 tarih ve 280 No’lu meclis kararı ile Mudanya Belediye Meclisi tarafından onaylanmış, 23.01.2014 tarih ve 51 No’lu meclis kararı ile Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanmasının ardından 09.05.2014 tarih ve 3241 sayılı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile uygun bulunarak kesinleşmiştir.

İmar planı kesinleştikten sonra, imar planına uygun şekilde imar uygulaması yapmak yasal bir zorunluluk olup, İMAR UYGULAMASI İLE BİR BÖLGENİN İMARA AÇILMASI SÖZ KONUSU DAHİ OLAMAZ.

İmar uygulaması sadece imar planı doğrultusunda yapılan zorunlu bir teknik işlemdir. Hiçbir biçimde hukuka ve kanuna aykırı bir işlem yapmamış olan idaremizin yerine getirilmesi zorunlu olan imar uygulamasını yapmış olması, kamuoyunu yanıltma amacı güden rant odakları tarafından bölgenin imara açılması gibi yansıtılmış ve haberciliğin temel prensiplerinden olan kamuoyunu gerçeklerle buluşturma ilkesi açık biçimde ihlal edilmiştir.

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyen, vatandaşa hesabını veremediği bir kuruş harcaması olmayan belediyemiz, maddi çıkar beklentisi içinde hareket edenlere fırsat vermediği için bu iftiralara maruz kalmıştır. Kurumumuzu zan altında bırakan bu yayın organları ve şahıslarla ilgili yasal işlem başlatılmış olup, Basın İlan Kurumu Ahlak Kurulu’na yalan haberden dolayı ilgili başvurular gerçekleştirilmiştir. Kurumumuz hakkında yapılan mesnetsiz ve gerçek dışı haberlerden ötürü söz konusu yazının tekzip edilmesi habercilikte temel prensip olan kamu yararının sağlanması açısından gereklilik arz eder.

MUDANYA BELEDİYESİ

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …