Home GÜNCEL Cumhuriyet’in ilk bayrakları Hünkâr Köşkü müzesinde sergileniyor

Cumhuriyet’in ilk bayrakları Hünkâr Köşkü müzesinde sergileniyor

- Guncellenme Tarihi: 25 Ekim 2018 10:26
3 min read
Cumhuriyet’in ilk bayrakları Hünkâr Köşkü müzesinde sergileniyor için yorumlar kapalı
0

Cumhuriyet Bayramı öncesi,  Hünkâr Köşkü Müzesi anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Cumhuriyet’in ilk bayrakları müzede sergileniyor.

Osmanlı’dan Cumhuriyet döneminin ilk yıllarına dek sayısız hatırayı içinde barındıran Hünkâr Köşkü Müzesi, Cumhuriyet’in 95. yıl dönümünü anlamlı bir sergi ile taçlandırdı.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa’ya geldiğinde sıklıkla kullandığı ve milli mücadeleye yönelik önemli kararların alındığı Hünkâr Köşkü Müzesi koleksiyonunda bulunan Cumhuriyetin ilk yıllarına ait dokuz el işi Türk bayrağı müzede izlenime açıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü bünyesinde ziyaretçilerini ağırlayan müzenin havuzlu salonunda izlenime sunulan sergi, ziyaretçilerden de yoğun ilgi görüyor.

Değeri, temsil ettiği milletin kıymeti ile ölçülen, bağımsızlığın sembolü ve tarihin en kıymetli hatıralarından olan el işi Türk bayraklarındaki ay ve yıldız sembolleri ustalıkla nakşedilmiş. Bayraklardan ikisinin köşesinde ise tarihteki Türk devletlerini temsilen 16 yıldızın bulunduğu varak baskılı Cumhurbaşkanlığı Forsu yer alıyor. 1925 yılında çıkarılan sancak talimatnamesine göre forsa işlenen 20 ışık demeti de dikkat çeken bir başka ayrıntı… Cumhurbaşkanlığı Forsu’nun günümüzdeki şeklinde ise 8 uzun ve 8 kısa ışın demeti bulunuyor.  Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümü dolayısıyla teşhire sunulan “Cumhuriyet’in ilk bayrakları” sergisi, 5 Kasım 2018 tarihine dek Pazartesi günleri hariç her gün 09.30-17.30 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl’ün Geçmişi ile Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi sakinleriyle lise öğrencilerini aynı iftar s…