Home EKONOMİ Refik Özen: “Hedef 1 milyar dolarlık ticaret”

Refik Özen: “Hedef 1 milyar dolarlık ticaret”

- Guncellenme Tarihi: 24 Ekim 2018 11:46
6 min read
Refik Özen: “Hedef 1 milyar dolarlık ticaret” için yorumlar kapalı
0

Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek’i ziyaret eden Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, Bursa Milletvekili Refik Özen, 2017 yılında yaklaşık 620 milyon dolar olan iki ülke arasındaki ticaret hacminin, imzalanacak serbest ticaret anlaşmasıyla 1 milyar doların üzerine çıkabileceğini kaydetti.

Konsolosluk binasında gerçekleşen ziyarette; Bosna Hersek ve Türkiye arasında ticari ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca, vefatının 15. yıldönümü nedeniyle, bağımsız Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı olan Aliya İzzetbegoviç de anıldı.

Ziyarette konuşan AK Parti Bursa Milletvekili ve Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen, Balkanlar’ın Türkiye için çok önemli olduğunu ifade ederken şunları söyledi:

“Beş yüz yıl boyunca Osmanlı hâkimiyetinde varlığını sürdüren Bosna Hersek, bizler için her daim önemli bir ülke olmuştur. Bosna Hersek, bugün Balkanlar’ın kalbinde, Osmanlı’nın bizlere mirası olarak varlığını sürdürüyor. Aliya İzzetbegoviç’in vefatından bir gün önce, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a vasiyet niteliğinde söylemiş olduğu ‘Siz evladı fatihansınız, onun için Bosna’m size emanet, o emaneti koruyunuz’ sözleri, Bilge Kral’ın sayın Cumuhurbaşkanımızın şahsında Türk Milletine duyduğu güvenin ve kardeşliğin ifadesi olmuştur. Bizler de bu güvene layık olmak için elimizden geleni yapıyoruz.”

“1 milyar dolar hedefi”

“Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Mayıs 2018 tarihinde Bosna-Hersek’e yapmış olduğu ziyarette her iki ülke arasında mükemmel düzeydeki ikili ilişkimiz en üst düzeye çıkmıştır” diyen Vekil Özen, şöyle konuştu :

“Ekonomi, ticari, altyapı, ulaştırma, tarım, savunma sanayi, enerji ve turizm gibi alanlarda gerçekleştirilecek somut işbirliği projelerinin daha da pekiştirilmesi ve iki ülke arasında 2017 yılında yaklaşık 620 milyon dolar olan ticaret hacmi miktarının yakın zamanda imzalamayı umduğumuz serbest ticaret antlaşması ile 1 Milyar doların üzerine çıkartılması yönünde gerekli adımlar atılacaktır.”

“Çalışmalarımızı farklılaştırıp çeşitlendiriyoruz”

Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen’i ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek de iki ülke arasında ticari ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesi için sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çilek, “Uzun bir süredir görevdeyim. Fahri konsolos olarak çalışmalarımızı daha da farklılaştırmaya ve çeşitlendirmeye gayret ediyorum. Bu kapsamda Bosna Hersek İle İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı’nı (BİGMEV) kurduk. STK’lar, yerel yöneticiler ve iş insanları ile toplantılar yapıyoruz. Umarım tüm bu çalışmalarımızla ve sizlerin de destekleriyle iki ülke arasındaki yatırımların, ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı koyarız” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…