Home GÜNCEL BTÜ’de Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

BTÜ’de Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

- Guncellenme Tarihi: 24 Ekim 2018 10:03
3 min read
BTÜ’de Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu için yorumlar kapalı
0

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) bünyesinde “Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi” (BTÜ-DEPAR) kuruldu. BTÜ-DEPAR gerekli koordinasyonu ve planlamayı sağlayarak kamu kurumları, yerel yönetimler ve özel sektör ile depremlere karşı ortak çalışmalar yürütmeyi amaçlıyor.

BTÜ-DEPAR başta Bursa ili olmak üzere Güney Marmara bölgesinde, inşaat sektörü ve üniversite paydaşlarını birleştirdiği ortak çalışmalar yaparak akademik bilgi ve tecrübenin sektöre hizmet olarak dönüştürülmesini hedeflemektedir. Diri faylar üzerinde çalışmalar yapmak ve bu fayların deprem üretme potansiyellerini değerlendirmek, ihtiyaç halinde kentsel dönüşüm çalışmaları ve benzeri diğer çalışmalar kapsamında danışmanlık ve teknik destek taleplerini karşılamak, depreme dayanıklı yapı tasarımında kamu kuruluşları ve özel teşebbüste çalışan mühendislere proje ve danışmanlık hizmetleri vermek, bilimsel toplantılar düzenleyerek sektördeki tüm paydaşları bilgilendirmek BTÜ-DEPAR’ın temel faaliyetleri arasında yer almaktadır.

Bursa’da 1855 yılından bu yana büyük bir deprem gerçekleşmediğini belirten BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ayrıca bilim adamlarınca yapılan çalışmalar ile 1766 yılından beri aktif olmayan Marmara Denizi Havzasındaki fayda meydana gelecek bir depremden İstanbul kadar Bursa’nın ve Güney Marmara Bölgesi’nin de büyük ölçüde etkileneceğini hatırlattı. Böyle bir merkeze Bursa’da ihtiyaç duyulduğunu belirten Rektör Karademir, 2019 yılının başından itibaren yürürlüğe girecek olan yeni ‘Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’nin başta Bursa olmak üzere, bölgedeki paydaşlara anlatılmasının, Merkezin amaçlarından biri olduğunu aktardı. BTÜ-DEPAR’ın tasarım, analiz, test, danışmanlık, sürdürülebilir mesleki eğitim, nitelikli teknik bilgi ve standardizasyon konularında da sektöre destek vereceğini ifade eden Rektör Karademir, Bursa’da ilkleri gerçekleştirerek ülkeye ve millete hizmete devam etmek istediklerini sözlerine ekledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…