Home GÜNCEL Karacabey’de ‘kültür turizmi’ için adım atılıyor

Karacabey’de ‘kültür turizmi’ için adım atılıyor

- Guncellenme Tarihi: 22 Ekim 2018 16:19
4 min read
Karacabey’de ‘kültür turizmi’ için adım atılıyor için yorumlar kapalı
0

‘Güzellikler şehri’ Karacabey, bölge turizminin yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, AK Parti Bursa Milletvekili, İçişleri eski Bakanı ve MKYK üyesi Efkan Ala, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Hukukçu Üyesi Vedat Pehlivan, Ak Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan ile birlikte, Eskikaraağaç Leylek Köyü’nde ziyaretlerde bulundu.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın konuğu olarak ilçeye gelen ziyaretçilere Özkan, köyde yapılan ve yapılmakta olan projeleri ve turizm konusundaki gelişmeleri aktardı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan bölgeye büyük ilgi gösterirken, gerçekleştirilen sohbetlerdekültür turizmi içinde adımlar atılabileceği gündeme geldi. Önümüzdeki günlerde, ilçenin diğer tarihi bölgelerini de incelemeye gelecek olan Alpaslan, bununla ilgili en kısa sürede gerekli adımları atacağını belirtti.

Karacabey her yönüyle hazır

Karacabey’in turizmi her yönüyle ağırlamaya hazır bir şehir olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Özkan,“Karacabey Belediyesi olarak bugüne kadar doğa turizmi, sağlık turizmi, eko turizm, kongre turizmi gibi faaliyetlerimizolmuştu. Kültür turizmi alanında da sayın bakan yardımcımız ve Bursa milletvekilimizin ilgisi ileinşallah yakın zamanda güzel gelişmeler elde edeceğiz. Karacabey yeni değerleri ile bölgenin değil ülkenin dikkatini çekmeye başarıyor” ifadelerini kullandı.

3 T vizyonu ile kentin geleceği şekilleniyor

Başkan Özkan, Karacabey’in geçmişte tarım ve hayvancılığı ile anılan bir şehirken, göreve geldikleri günden bugüne ilçenin marka değerlerini ortaya çıkarıp 3T olarak özetlenen tarım, teknoloji ve turizm ile alakalı çalışmalara yoğunluk gösterdiklerini ve bu sayede de ilçenin farklı noktalarında cazibe merkezlerinin oluşturulduğunu ifade etti.

Turizm çeşitliliğiyle öne çıkıyor

Öte yandan, geçmiş yıllarda sadece sahil bölgesi ile turizm potansiyelini elinde tutan Karacabey; bugün Uluabat Gölü, Longoz ve Ihlamur Ormanları, tarihi mekanları, ülke çapında ses getiren buluşma ve etkinlikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Özellikle Leylek Festivali, pelikan sayımları ve düzenlediği dil kamplarıyla bu zamana kadar çeşitli organizasyonlarla uluslararası etkinliklere de imza atan Karacabey Belediyesi; RC Model araç pilotlarını, klasik araç severleri, okçuluk, cirit ve güreş gibi etkinliklerle de ilçeyi ülkenin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin uğrak noktası haline getiriyor.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …