Home EĞİTİM İletişimin ve İngilizcenin insan hayatındaki etkileri

İletişimin ve İngilizcenin insan hayatındaki etkileri

- Guncellenme Tarihi: 20 Ekim 2018 11:04
7 min read
İletişimin ve İngilizcenin insan hayatındaki etkileri için yorumlar kapalı
0

İletişim, insanların birbiri ile anlaşmasını sağlayan bir araç olup, bu eylemi gerçekleştirmek için kullandıkları araç ise dildir.

Dil, her coğrafyaya göre değişen lisanlardır. Dünyada konuşulan dil sayısı yüzlerle ifade edilir ve birbirlerine benzerlikleri olsa da her dil farklıdır. Hatta dillerin hepsinde bir de lehçe farkı vardır. Bu lisanlar, insanların birbiri ile iletişim içinde olabilmelerini sağlayan en büyük faktördür. Günümüzde dünya üzerinde konuşulan yüzlerce dil bulunmaktadır ancak bunlardan bazıları, çoklu ülkelerde kullanıldıkları ve anadil sahibi olan ülkelerin diğer ülkelere göre daha fazla gelişmişlerdir. Bu diller, dünya üzerinde her geçen gün daha fazla yaygın hale gelmekte olup öğrenmesi gereken insan sayısı da artmaktadır. İngilizce, bu dillerin en başında gelir ve konuşan sayısı da bir hayli fazladır. Günümüz ekonomisi, ticari alanlar, teknoloji ve iletişim alanlarının tamamı İngilizce temeli ile oluşturulmaktadır bu da insanların İngilizce öğrenmesini daha bir zorunlu hale getirmektedir. İngilizce öğrenmek isteyenler, çeşitli kurum ve kuruluşların vermiş oldukları hizmetlerden yararlanırlar. Hemen hemen her ülkede dil eğitimi veren okulların bulunması, işin daha da kolaylaşmasını sağlamaktadır. Tabi ki iyi bir şekilde İngilizce öğrenmek için yapılması gereken en önemli şey, anadili İngilizce olan ülkelerdeki dil okullarından hizmet almaktır. İngiltere dil okulları bu alanda en çok tercih edilen kurumlar olup sundukları hizmet bakımından dünyanın beğenisini toplamayı başarmış kurumlardır.

İngiltere dil okullarının avantajları

Dil öğrenmek için her yıl ülkemizden ve diğer ülkelerden binlerce öğrencinin başvurduğu İngiltere, her anlamda kendini geliştirmeyi başarmış bir ülkedir. Bu özelliğinin olması sayesinde diğer ülkelerin dikkatini üzerine çekmeyi başarıyor. Eğitimde kullanılan teknik ve teknolojik imkânlar, uluslararası öğrencilere sunulan hak ve imtiyazlar, bir öğrencinin ihtiyaçlarından çok daha fazlasını karşıladığı için öğrencilerin dikkatini çekmektedir. Ülkemizde üniversiteyi bitirmiş öğrencilerin kolay iş bulamamalarının en büyük nedeni olan yabancı dil eksikliği, İngiltere’de dil eğitimi veren kurumlar sayesinde daha da az bir seviyeye inebiliyor ancak tercih yaparken hangi okuldan yana tercih yapılması gerektiği konusunda bilgi sahibi olmak gerekmektedir. İngiltere dil okulları genel olarak devlet denetimi altında olsa da bazı kurumlar kendi başlarına hizmet verebilmektedir, bunların da bir takım sıkıntıları bulunmaktadır bu yüzden tercih yapmadan önce hangi okulun denetim altında olduğu ve devlet tarafından akredite edildiği araştırılmalı ve karar bu şekilde verilmelidir. Türkiye’de de hizmet veren dil okullarından bahsetmek gerekiyor. Eğitimde ciddi anlamda kendini geliştirmeyi başarmış çok sayıda dil okulunun bulunduğu ülkemizde, anadilin İngilizce olmamasından dolayı pratikte eksiklikler yaşanabilmektedir, bu yüzden dil eğitimi almak isteyenler hem yurtdışı deneyimi yaşamak hem de dili daha net öğrenmek için yurtdışı dil eğitimini tercih etmektedir.

Kayıt için arayın!

İngilizce öğrenmek için geçerli bir nedeniniz varsa yapmanız gereken şey bir an önce dil eğitimi almak için hazırlık içerisine girmenizdir. Yurtdışı eğitim danışmanlığı alanında hizmet veren kurumumuz, deneyimli uzman kadrosu ile hizmetinizdedir. İngiltere dil okulları ve ülke hakkında en net bilgilere ulaşabileceğiniz sitemizi inceleyerek okullar hakkında temel bilgilere ulaşabilir, iletişim numaramızdan arayarak okul fiyatları ve diğer detaylar hakkında bilgi alabilirsiniz. İngilizce öğrenerek kariyerde başarıya ulaşmak için arayın.

Kaynak: https://www.bogaziciedu.com/ingiltere-dil-okullari/

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…