Home GÜNCEL Sami Kahveci’den ‘Mudanya’da GERÇEK barış’ vurgusu

Sami Kahveci’den ‘Mudanya’da GERÇEK barış’ vurgusu

- Guncellenme Tarihi: 19 Ekim 2018 16:56
5 min read
Sami Kahveci’den ‘Mudanya’da GERÇEK barış’ vurgusu için yorumlar kapalı
0

Serbest Mali Müşavir Sami Kahveci, CHP Mudanya İlçe Başkanlığı binasında Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. Kahveci, “Bir belediye başkanı kendisiyle de kentiyle de barışık olmak zorundadır” dedi.

Sami Kahveci, diğer adaylara başarılar dileyerek sözlerine başladı. Kahveci kendimi sizlere kısaca tanıtmak istiyorum diyerek, “1954 yılı Mirzaoba Köyü’nde doğdum. İlkokulu köyümde, ortaokulu Tirilye’de, liseyi Mudanya’da okudum. 1978 yıında Bursa İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’nden mezun oldum. 1987 tarihinden itibaren Bursa’da Serbest Mali Müşavir olarak görev yapmaktayım. Bunun yanı sıra köy kökenli olmam nedeniyle Mirzaoba Köyü’nde tarımla uğraşmaktayım. Bana ne mutlu ki atadan CHP kökenli bir aileden geliyorum. Rahmetli dedem Hasan Kahveci CHP Mudanya örgütünün ilk delegelerindendi. CHP’li olmak ve CHP için çalışmak bana atalarımdan miras kalan bir onurdur. Aktif siyasete 1992 yılında CHP ile başladım. Süreç içerisinde İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Saymanlığı, İl Başkan yardımcılığı ve İl Denetleme Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundum. 2019 yerel seçimi sonucunda Nilüfer Belediye Meclis Üyesi olarak görev aldım, görev sürem boyunca Plan Bütçe Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Başkanlığı, Yerel Yönetimler Komisyonu Üyeliği ve Başkan Vekili görevlerinde bulundum” dedi.

Yerel yönetimin ve bir belediyenin nasıl yönetileceği konusunda bilgi sahibi olduğunu ifaden Kahveci, “Bir belediyenin nasıl yönetilmemesi gerektiğini bildiğime de inanıyorum. Cumhuriyet tarihinde çok değerli bir yeri olan Mudanya hepimiz için çok önemli. Biz yıllar sonra 2014 yerel seçimlerinde CHP’liler olarak çok çalışarak sayın Hayri Türkyılmaz’ı Belediye Başkanı seçtik. Bundan sonra da çok çalışarak, tüm kırgınlıkları bir kenara bırakarak Mudanya’yı tekrar kazanmaya çalışacağız. Bu bizim Cumhuriyet tarihine olan borcumuzdur. Aday adaylığımı açıkladığım bugün, aslında kimseyi suçlamak, incitmek istemiyorum. 26 yıldır aktif siyasetin içerisindeyim ve siyasette hiçbir zaman kavgacı olmadım. Tüm sorunların diyalog yolu ile çözülebileceğine inanıyorum. En önemlisi de gerçek barışa inanıyorum. Bir belediye başkanı kendisiyle de kentiyle de barışık olmak zorundadır. Hizmet üretirken herkese eşit ve adil olmak zorundadır. Ben yaptım oldu düşüncesine siyasette yer yoktur. Asıl olan eşitlik, demokrasi, hukukun evrensel ilkeleridir. Gerçek sol anlayış bunu gerektirir. Bu anlayış doğrultusunda Mudanya’yı gerçek bir turizm kenti yapmak amacıyla yola çıktık. Bu hedef doğrultusundaki birinci önceliğimiz ise Mudanya’nın 2700 yıllık tarihinden samimiyetle özür dilemek ve bu işe tarihimizle barışarak başlamak olacaktır. Gerçek bir dünya mirası olan 2700 yıllık bir tarihi, sermayenin, rantın, paranın, marketin, yazar kasanın altına kitlediğiniz zaman tıpkı bugün olduğu gibi ülke gündemine utançla oturmak kaçınılmazdır” şeklinde konuştu.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…