Home GÜNCEL Deniz Baykal: “Mudanya’da gece karanlığı pislikleri örtüyor”

Deniz Baykal: “Mudanya’da gece karanlığı pislikleri örtüyor”

- Guncellenme Tarihi: 19 Ekim 2018 12:44
7 min read
Deniz Baykal: “Mudanya’da gece karanlığı pislikleri örtüyor” için yorumlar kapalı
0

Avukat Deniz Baykal, CHP Mudanya İlçe Başkanlığı binasında Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. Baykal, Mudanya’ya uygulayacağı projelerinden bahsederek, “ Başka bir Mudanya’yı gerçekleştirebilmek için hep beraber hareket etmeliyiz” dedi.

Baykal konuşmasına Mudanya’da yaşanan trafik sorunu ve diğer sorunlardan söz ederek başladı. Aday adaylığı açıklamasından ziyade, Mudanya’nın vizyonuna dair bir açıklama yapacağını belirten Baykal, “Başka bir Mudanya mümkün demiştik. Başka bir Mudanya’yı gerçekleştirebilmek için hep beraber hareket etmeliyiz. Ben aday adayı arkadaşlarıma da çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Bence belediyecilik kenti yönetmek, orada yaşayan insanların mutluluğunu, refahını sağlamaktır. Benim belediyecilikten anladığım yaşamı güzelleştirmektir.  Mudanya deniz kenarına kurulu bir şehir olmasına rağmen denizin nimetlerinden faydalanabilen bir kent değildir. Burada sanki denizi kapatmış, denize ulaşımı bir şekilde engellemişiz. Ben burada kimseyi suçlamıyorum. İstediğim  sadece Mudanya’yı denize kavuşturmak ve Mudanya’yı özgürleştirmektir. Biz Mudanya’yı parklarla, bahçelerle, oyun sahalarıyla, yüzme havuzlarıyla, spor tesisleriyle donatmak istiyoruz. Kısacası Mudanya’yı yeni baştan yaratmak istiyoruz. Çocuklarımızı, öğrencilerimizi, yaşlılarımızı, işçilerimizi düşünmek zorundayız. Bu anlamda Mudanya ile ilgili vizyon projemizi kısaca sizlere anlatmak istiyorum. Mudanya’nın bizce en önemli sorunu trafik ve otopark sorunudur. İkincisi kıyı şeridi sorunu, üçüncüsü sosyal donatı alanlarının azlığı sorunu, dördüncüsü kentsel dönüşüm sorunu, beşincisi ilçe merkezlerindeki sanayi kuruluşlarının varlığıdır. Bunların yanı sıra ilçe merkezinin temizlik ve bakımsızlık, gençlerin istihdam sorunu, ilçenin tarımsal ürün ve kapasitesinin değerlendirilememesi de diğer sorunlardır” dedi.

Mudanya’da açılan Özdilek ile ilgili oldukça tartışma olduğunu belirten Baykal, “Bir diğer sorunumuz ise ilçenin tarihi ve kültürel dokusunun korunamamasıdır. Biz kültürel değerlerimizi yıkıp yerine betonarme binalar dikiyoruz. Bunun yanında trafik sorunundan biraz söz etmek istiyorum. Özellikle hafta sonları deniz havası almak isteyen Bursalı vatandaşlarımız Mudanya’ya geldiklerinde çarşı içerisinde arabalarına park yeri bulamıyorlar. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi eskiden beri süregelen imar planlarının aynı şekilde olması, revize edilmemiş olmasıdır. Vatandaşlarımız Mudanya’ya 30 yıldır hizmet gelmediğini belirtiyor. Bu sorunu mutlaka çözmemiz lazım.  Mudanya’ya aynı zamanda bir tramvay hattı olması lazım” şeklinde konuştu.

Deniz şehri olduklarını fakat denizin hiçbir şeyinden faydalanmadıklarının altını çizen Baykal, “Güzelyalı’dan Trilye’ye deniz ulaşımı yapmayı planlıyoruz. Hem trafik kazalarını azaltmış, hem de insanların denizin keyfini çıkarmasına vesile olmuş oluruz.  Bu anlamda karşılıklı ring seferlerini yapacak küçük teknelerin Mudanya’ya kazandırılması gerekiyor. Kıyı şeridi sorununa gelecek olursak, binaları denize yığmışız. Bir kentsel dönüşüm projesi içerisindeyiz. Bu projeyi Ankara’ya götürerek sundum. Biz bu kentsel dönüşümü yaparken kıyı şeridini içeriye doğru açacağız, arkadaki yolu da öne doğru açacağız. Böylece deniz havasının içeriye gelmesini sağlayacağız. Bir anlamda deniz ile kenti buluşturacağız. Biz bu kentsel dönüşümü müteahhitlere yaptırmayacağız. Böylelikle ranttan kurtulmuş olacağız” dedi.

Yapmak istedikleri projeleri anlatan Baykal,”En önemli şeylerden biri de Mudanya Mütarekesi meydanının güzelleştirilmesidir. Hayri Başkan bir şeyler yapmaya çalıştı ama bana göre yeterli değil. Eğer eski alışkanlıklar ile gidersek biz gelecek nesle bunun hesabını veremeyiz. Mudanya’da aday olurken, burada CHP bayrağının dalgalanmasını istediğim için bu yola çıktım. Hepinize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …