Home GÜNCEL İnegöl’de 9 Mahalle Konağı yenilenecek

İnegöl’de 9 Mahalle Konağı yenilenecek

- Guncellenme Tarihi: 4 Ekim 2018 10:48
6 min read
İnegöl’de 9 Mahalle Konağı yenilenecek için yorumlar kapalı
0

İnegöl Belediyesi, 9 kırsal mahallede kullanım ömrünü tamamlamış olan Mahalle Konaklarının yenilenmesi çalışmalarına start verdi. İlk Mahalle Konağı yenileme çalışması Olukman Mahallesinde başladı.

Şehrin dört bir yanında hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, 9 kırsal mahallede bulunan mahalle konaklarının yenilenmesi için çalışmalara başladı. Kullanım ömrü tamamlanmış olan mahalle konaklarının yeniden hizmet verecek düzeye getirilmesi adına başlatılan çalışma kapsamında, ilk olarak Olukman Mahallesinde bulunan mahalle konağının yenilemesi gerçekleştirilecek. Burada çalışmalar bir süre önce başlarken, Belediye Başkanı Alper Taban bugün beraberindeki heyetle birlikte mahalle konağı onarım çalışmasını yerinde inceledi.

Mahalle Muhtarı ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan Taban, inceleme sonrası konuya ilişkin bir açıklama da yaptı. İnegöl Belediyesi olarak şehir merkezinde yapılan pek çok iş olduğunu ve aynı zamanda kırsal mahallelerde de sürdürülen çalışmaların bulunduğunu kaydederek; “Bugün de Olukman Mahallemizdeyiz. Burada yapılan işleri yerinde görelim, devamında yapılacak işleri de inceleyelim istedik. Bildiğiniz gibi toplamda 116 mahallemiz var. Bunların her biri farklı lokasyonlarda ve her birinin birbirine benzeyen ya da benzemeyen ihtiyaçları da var. İnegöl Belediyesi olarak bizler öncelikli olarak vatandaşlarımızın alt yapı, üst yapı, yol, ulaşım gibi öncelikli ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Kaldı ki bu ihtiyaçlar gerçekten büyük rakamlardan ve maliyetlerden oluşan hizmetler. Ancak bunları belli planlar dahilinde gerçekleştirmeye gayret ediyoruz” dedi.

50-60 YILLIK BİNA YENİLENİYOR
Kırsal mahallelerde sosyal hayatı canlı tutacak çalışmaların da hayata geçirildiğini kaydeden Taban; “Yolları ve alt yapıları yapacağız ama bir de kırsal mahallelerimizde mahalle konaklarımız var, tuvaletlerimiz, oyun alanları gibi alanlar da var. Bunları da hayata geçirmeye çalışıyoruz. Burada da geçmişte geldiğimizde de kullandığımız bir mahalle konağımız vardı. Yaklaşık 50-60 yıllık eski bir yapı. Burada teknik ekibimiz inceleyerek çatısından kapı ve pencerelerine kadar bir bir hallederek güzel bir hale getirecekler. Çok kısa bir zaman içerisinde inşallah içerisinde çay içmek nasip olacak” diye konuştu.

9 MAHALEDE KONAKLAR YENİLENECEK
Olukman Mahallesinde daha önce yapılan hizmetlerden de söz eden Taban; “Daha önce de yapmış olduğumuz işler de var burada. Parke taşı uygulaması, çöp toplama işlemi gibi, beraberinde Bursa Büyükşehir Belediyemizin sathi kaplama çalışması, foseptik yapımı, içme suyu hattı yapımı, DSİ tarafından yapılan çalışmalar, bölgeye hitap edecek bir sulama göleti çalışması devam ediyor. Velhasıl ihtiyaçların giderilmesine devam ediliyor. Bizim özellikle mahalle konakları konusunda önceliklendirdiğimiz; Alibeyköy, Maden, Kocakonak, Karagölet, Akıncılar, Soğukdere, Fındıklı ve Akbaşlar ile Olukman mahallemiz olmak üzere toplamda 9 kırsal mahallemizde mahalle konaklarının onarımını başlattık. İnşallah en kısa sürede bitirmek nasip olur. Ben hizmetlerin mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…