Home GÜNCEL BUSMEK eğitimde çıtayı yükseltiyor

BUSMEK eğitimde çıtayı yükseltiyor

- Guncellenme Tarihi: 4 Ekim 2018 10:51
12 min read
BUSMEK eğitimde çıtayı yükseltiyor için yorumlar kapalı
0

Hayat boyu öğrenme anlayışıyla eğitim faaliyetlerine büyük önem veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 53 branşta eğitim verecek olan BUSMEK Ertuğrul Kurs Merkezi’ni hizmete açtı. Başkan Alinur Aktaş, devletin ve belediyelerin tasarrufu konuştuğu bir dönemde, kesinlikle tasarruf etmeyecekleri tek konunun eğitim olduğunu söyledi.

Bursa’nın mesleki eğitimde kalite çıtasının yükseltilmesini hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, 13. yılında 30 farklı mekanda hizmet veren Bursa Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nın (BUSMEK) tüm kesimlere ulaşabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların sanatsal ve mesleki ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hazırlanan Nilüfer Ertuğrul Kurs Merkezi de düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yaz dönemi için 25 branşta 1.055 ön başvurunun alındığı kurs merkezinde, 27 grupta 489 kişiye eğitim verildi. Yabancı dillerden kişisel gelişime, bilgisayar kullanımından giyim üretim teknolojilerine, el sanatlarından robotik kodlamaya kadar birçok branşta eğitimlerin verildiği merkez, 2018-2019 yeni eğitim öğretim dönemi için de 3.100 başvuru aldı. 4 katlı merkezde 12 adet derslik bulunurken, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 53 branşta eğitimler verilecek. Bu branşlar arasında yabancı dillerden el sanatlarına, yiyecek içecek hizmetlerinden kişisel gelişime kadar birçok branşı bulunuyor.

30 farklı mekânda hizmet

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, açılışın ilçeye ve Bursa’ya hayırlı olmasını diledi. Köklü tarihi geçmişe sahip bir şehirde yaşadıklarını belirten Başkan Aktaş, Bursa’nın tarihi, kültürü, termali ve doğal güzellikleriyle tüm zamanların en güzel şehri olduğunu ifade etti. BUSMEK’in rahmetli Başkan Hikmet Şahin döneminde 2006 yılında hizmet vermeye başladığını ve Recep Altepe döneminde biraz daha geliştiğini hatırlatan Başkan Aktaş, idealist anne ve babalar olabilmek için bu tür yerlerin önem arz ettiğini kaydetti. BUSMEK’in bir halk üniversitesi olduğunu belirten Başkan Aktaş, “Öğrenmenin yaşı yoktur. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve devlet eliyle sunulan bu tür imkanlardan herkesin istifade etmesi gerekir. BUSMEK, ortaya koyduğu hizmetlerle ulusal ve uluslararası alanda birçok çalışmaya imza atıyor. İnsanların kişisel gelişimine katkılar sunduğumuz gibi yurt dışında da organizasyonlar yapıyoruz. 2006 yılında rahmetli Hikmet Şahin döneminde 5 kurs merkeziyle yola çıkan BUSMEK, 13. yılında 30 farklı mekânda hizmet veriyor. Bizler için kurs merkezlerinin verimli kullanılması önemlidir. Devletin ve belediyelerin tasarrufu konuştuğu bir dönemde, kesinlikle tasarruf etmeyeceğimiz konu eğitimdir. Yeter ki bizler 7’den 70’e herkesin hayatına dokunalım ve gelişimlerine katkı sunalım” dedi.

Yılda 30 bin kursiyer

Ertuğrul Kurs Merkezi’nin de vatandaşların sanatsal ve mesleki ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayacağını anlatan Başkan Aktaş, toplumun gelişimi ve Bursa’nın yarınlara daha güzel hazırlanması için eğitim konusunda hiçbir yardımdan kaçınmayacaklarını dile getirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin toplumun kalkınması için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu aktaran Başkan Aktaş, vatandaşların kurs merkezlerine gelerek yararlanmalarını istedi. Her yıl ortalama 30 bin kursiyere 250 farklı branşta eğitim hizmeti sunulduğunu dile getiren Başkan Aktaş, yetişkin eğitimleriyle toplam 210 bin kişiye, örgün eğitime takviye kurslarıyla Hamitler Çocuk Merkezi’nde, Alacahırka Çocuk Merkezi’nde ve Sosyal Eğitim Merkezi’nde 7 bin öğrenciye eğitim verildiğini açıkladı. Bu kurslardan dezavantajlı grupların da yararlandığını ve ayaklarına kadar hizmetin götürüldüğünü aktaran Başkan Aktaş, “2018-2019 eğitim öğretim dönemi için kayıtlar yeni başlamasına rağmen 25 bin civarında ön kayıt alındı. Yeni dönemde 469 grupta eğitim verilecek. Sosyal Eğitim Merkezi, Orhangazi ve Mustafakemalpaşa kurs merkezlerinde yükseköğretim kurumlarına hazırlanan öğrencilere kurs verilecek.  Öte yandan bazı el sanatlarını da yaşatmaya çalışıyoruz. İpek kozası el ürünleri, ahşap boyama, deri aksesuar yapımı branşlarında BUSMEK marifetiyle hizmet veriyoruz. KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirilen girişimcilik eğitimlerine katılan kursiyerlerimizden ise 122 kişi kendi işyerini açtı. “Bursa İpeği Yeniden Hayat Buluyor” projesi kapsamında ise peştamal, şal, bebek takımları, kravat, bornoz takımları, gömlek, abiye elbiseler, keseler, masa örtüleri, çantalar ve fularlar yapıldı” diye konuştu.

BUSMEK gönül coğrafyasında

BUSMEK’in, sadece yurt içinde değil yurt dışında da aynı hizmetleri sürdürdüğünü belirten Başkan Aktaş, özellikle gönül coğrafyamızda çalışmaların sürdüğünü aktardı. Yunus Emre Enstitüsü ile Arnavutluk’un İşkodra şehrinde 100 öğrenciye ebru, tezhip ve hüsnühat dersleri verildiğini ifade eden Aktaş, Karadağ’da Podgorica Yunus Emre Enstitüsü ile ortaklaşa yürütülen ebru atölyesinde 6 farklı grupta yaklaşık 75 öğrenciye sanatın inceliklerinin öğretildiğini dile getirdi. Kosova’dan gelerek BUSMEK’te eğitim alan kursiyerlerin olduğunu anlatan Aktaş, Gürcistan ve Saraybosna’da da benzer uygulamaların hayata geçirildiğini açıkladı. Başkan Aktaş, İngiltere, Fransa, Arnavutluk, Almanya, Makedonya, Amerika, Gürcistan, Azerbaycan ve Karadağ’da BUSMEK’in çalışmalarıyla fuar ve sergilere katıldığını hatırlattı.

AK Parti İlçe Başkanı Ufuk Ay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Uşun, belediye bürokratları ve kursiyerlerin katıldığı törende konuşan Nilüfer Kaymakam Avni Oral ise, mesleki eğitim kurs merkezinin ilçeye ve Bursa’ya hayırlı olmasını diledi. Eğitimin hayatın her alanında ve her anında yaşanan süreç olduğunu söyleyen Oral, insanların kişisel gelişimine katkı sunan BUSMEK’in işini hakkıyla yaptığını ve güzel eserler ortaya koyduğunu dile getirdi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, mahallelerdeki yaygın eğitimin geliştirilmesi adına açılan kurs merkezinin hayırlı olmasını diledi. BUSMEK ile ciddi anlamda işbirliği yaptıklarını anlatan Dülger, eğitime yönelik bu tür yatırımların sürmesini temenni etti.

Konuşmaların ardından protokol tarafından kurdele kesimiyle kurs merkezi hizmete açıldı. Kurs merkezini gezerek kursiyerlerle sohbet edip, çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Aktaş, kursiyerlerle birlikte pasta kesti.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Geleceklerine Dair Hayallerini Resimle Anlattılar

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ‘Kendi …