Home GÜNCEL Akkuş iftiralara veryansın etti

Akkuş iftiralara veryansın etti

- Guncellenme Tarihi: 28 Eylül 2018 16:45
10 min read
Akkuş iftiralara veryansın etti için yorumlar kapalı
0

CHP’nin sosyal medya paylaşımlarıyla haksız ve ve ölçüsüzce yıpratılmaya çalışıldığını belirten CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, bir basın açıklaması yayınladı. Akkuş basın açıklamasında CHP Bursa İl Yönetiminin 57 kişiyi disipline sevk ettiğini yalanlarken disiplin kuruluna sevk edilen dosya sayısının 11 olduğunu kaydetti.

Yalanlar kulis diye yazılıyor, CHP’yi eleştiren anlayış mevzi kazanmaya çalışıyor sözleriyle açıklamasına başlayan Akkuş, ”

Cumhuriyet Halk Partisinde 24 Haziran Erken Genel Seçimlerinin ardından kurultay talebiyle başlatılan süreç yeterli imzanın bulunamaması nedeniyle akamete uğrarken, yönetim değişikliği talebinin çok dışına taşan ve sürekli dozu artırılarak hakaret boyutuna götürülen sosyal medya paylaşımlarıyla CHP haksız ve ölçüsüzce yıpratılmaya çalışılıyor.

Son günlerde CHP İl Yönetiminin 57 kişiyi disipline sevk ettiği yalanıyla birlikte servis edilen iddiaların, “Gerçekten doğru mudur?” diye sorgulanma gereği bile hissedilmeksizin gazete sayfalarına taşındığına da tanık oluyoruz. Bu yalanlar o denli ileri gitti ki, “Partililerin Bekir Coşkun’un yazısını beğenmek-paylaşmak nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildiği” bile öne sürülüyor.

CHP İl Yönetimi olarak aşağıdaki hususları ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

1) Bursa İl Yönetimince disiplin kuruluna sevk edilen dosya sayısı 11’dir. Bu dosyalarda adı geçen partili sayısı da 11’dir. Disiplin Kurulu, hukukçuların bulunduğu bir kurul olarak sevk gerekçelerini değerlendirir ve kararını alır. Ancak şunu söylemek gereğini hissediyoruz. “İfade Özgürlüğü” hepimizin üzerine titrediği bir Anayasal haktır. İfade özgürlüğü sınırları içerisinde kalan, parti içi taleplerin ya da tartışmaların dile getirildiği ya da tartışıldığı hiçbir paylaşımdan ötürü hiç kimse hakkında bir işlem yapılmamıştır. Başta Genel Başkanımız olmak üzere parti yöneticilerine hakaret, partinin tüzel kişiliğine hakaret ve küçük düşürme, seçimlerde sandık boykotuna çağrı gibi parti disipliniyle yakından uzaktan ilgisi bulunmayan, parti üyelerimizin kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan paylaşımlarda bulunanlar, gereği görüşülmek üzere Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir.

2) Bursa’da 57 CHP üyesinin disipline sevk edildiği iddiası yalandan ve algı oluşturma operasyonundan ibarettir. Minareyi çalanlar, yalanlarına kılıfı da “Tepki olmasın diye, aralıklarla 3’er 5’er kişi sevk edecekler” cümlesiyle uydurup, “Diktatör CHP” algısını kamuoyuna pompalamaya çalışıyorlar. “Tepki olmasın diye, aralıklarla 3’er 5’er kişi sevk edecekler” yalanıyla kendilerine, gerçek dosya sayısı ortaya çıktığında kıvrak manevralar yapabilmek için zemin hazırlıyorlar.

3) 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan bir CHP üyesi, bugün gelinen süreçte ve hakaretamiz paylaşımları nedeniyle Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin ardından algı operasyonuna girişerek, “Bekir Coşkun’un yazısını beğendiği-paylaştığı gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edildiği” iddiasını basında-kamuoyunda-sosyal medyada gündeme getiriyor. “Bursa’da Bekir Coşkun’un yazısını beğenmek-paylaşmak nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilen bir tek CHP üyesi bulunmamaktadır”. Bekir Coşkun’un yazısını beğenen birçok CHP üyesi mevcuttur. Hiçbiri hakkında herhangi bir disiplin işlemi yapılmamıştır. Bekir Coşkun’un yazısını paylaşan partililerin disipline sevk edildiğinin iddia edilmesi bile insan aklıyla alay etmenin farklı bir yöntemidir. Bu iddianın oluşturduğu ironi, basının ilgisini çekmek için çok parlak bir buluş olmakla birlikte, iddia maalesef yalandan ibarettir. Dolayısıyla bu konuda kaleme alınan her satır da, asparagas haber niteliği taşımaktadır.

4) Sözcü yazarı Uğur Dündar‘ın Halk Arenası programının Bursa’da yapılmasıyla ilgili girişiminden de, Plaza16 Salonu’nun kiralandığından da, salon rezervasyonunun gerekçe gösterilmeksizin iptalinden de, Uğur Dündar’ın bugünkü yazısı üzerine haberdar olmuş bulunuyoruz. Bursa’da yapılması konusundaki girişimlerden de haberdar olmadığımız TV programı için tahsis edilen ve tahsisi iptal edilen salonla ilgili “CHP’ler” genel tanımıyla partimize ya da partililerimize bir sorumluluk yüklenmesi haklı bir tavır değildir. Sayın Uğur Dündar’ın bu konuda yanlış bilgilendirildiği ya da kasıtlı olarak yanıltıldığı kanaatimizi kendisiyle ve kamuoyuyla paylaşıyoruz. Umudumuz o ki, Sayın Dündar kimin ya da kimlerin bu programı engellediği ortaya çıkarıp, tek tek köşesinde yayımlayacaktır. Çünkü “Atatürk’ün anlatılmasını engelleyen CHP’liler” yaftası, hiçbir CHP’linin  kabul edebileceği bir tanımlama değildir.

5) Tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na sevk edilen kimi parti üyelerinin il binamızda basın toplantısı düzenleyeceklerine ilişkin basın kuruluşlarına bildirimde bulunmaları, sadece provokasyondan ibarettir. CHP il binamızda bugün için planlanmış bir basın toplantısı bulunmamaktadır. Parti Tüzüğümüzde yeri bulunmayan bu tür haddini aşan bir yaklaşıma izin verilmesi düşünülemez” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren Teşekkür Ziyaretlerine Başladı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, hafta içi yoğun geçen hayırlı olsun ziyaretleri son…